Ny frysemetode

En japansk fryseteknikk kan være fremtiden for norske restaurantkjøkken.
Redaksjonen
02 April 2009 - 16:00

-Sammenlignet med vanlige frossenprodukter, er dette veldig bra, sier kokken Jonathan Romano hos Flavours.
 
Det handler om CAS-frysing. Dette er en fryseteknologi som firmaet MMC Kulde på Valderøy utenfor Ålesund har fått agenturet på.
 
Frysemetoden gjør at muskelcellene ikke sprenges. Slik bevares produktet optimalt, sies det.
 
Blindtestet rogn
Selv om teknologien har vært testet ut i Japan, har det vært behov for utprøving også her i Norge.
 
Det skjedde blant annet gjennom blindtesting hos Flavours med fersk, tradisjonelt frossen og CAS-frossen rogn på tallerkenen.
 
God kvalitet
- Varierende kvalitet på rognen gjorde at testen ikke ble fullgod, men konklusjonen er at produktet har god kvalitet i forhold til rogn som er dypfryst på vanlig måte, sier forsker Margareth Kjerstad hos Møreforsking Marin til e24.no.
 
Produsenten av kråkebollerognen, Scan Aqua i Hammerfest, er også begeistret over den rognen som er blitt forsøkt dypfryst på japansk vis. Jan Arve Gjøvik i firmaet mener den kan sammenlignes med fersk rogn.
 
Også jordbær
Det er håp om at den nye frysemetoden skal gjøre frossen kråkebollerogn mer attraktiv, men teknologien er ikke forbeholdt bare kråkebollerogn. Den er aktuell også for kamskjell og laks, og kan dessuten benyttes for kjøtt, frukt, bær og grønnsaker.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her