BRANSJE: Ny giv for NM i østersåpning

Bransje Ny giv for NM i østersåpning

Ny giv for NM i østersåpning

Meld deg som deltaker allerede nå. Vinneren får verdifull klokke, reise til Champagne og representerer Norge i VM.

Årets mesterskap arrangeres på Aker Brygge den 13. september, kl 14.00 og er en del av Matstreifs Sjømatfestival samme sted.

I tillegg til selve konkurransen blir det mange aktiviteter knyttet til østers. Målet er å øke interesse og kunnskap om østers. Selve mesterskapet er som før forbeholdt ansatte i restaurantbransjen.

Lang tradisjon

Dette unike mesterskapet har vært arrangert mer eller mindre årlig siden midten av 1980-tallet, og siden 1998 i Apéritif-regi. Og Irland har arrangert VM flere enn 50 ganger.

For å skape ny energi i konkurransen og øke rekrutteringen har arrangøren valgt å endre på konkurransereglene.

Fjorårets vinner kan ikke stille, og en deltaker kan vinne NM inntil tre ganger. Norgesmesteren representerer Norge i VM som finner sted i Irland siste helgen av september.

Kanskje en ny verdensmester?

Norge har så langt to østersverdensmestere, Ola Nilsson i 2004 og Øystein Reinsborg i 2005.

Har du lyst å føye deg inn i denne rekken av vinnere, kan du melde deg på til caroline.tangen@aperitif.no.

Årets premier er enda mer fristende enn tidligere år: Klokke til verdi av kr 15.000 og reise/opphold i forbindelse med besøk hos Champagne Palmer.

NM i østersåpning arrangeres i samarbeid med A la Carte, Palmer Group, Visit Ireland, Raymond Weil, Gourmethuset og Lektern.

Forsiden akkurat nå

Cocktails med noe attåt og karaoke for lukkede dører. Det er oppskriften for Bergens hotteste bar akkurat nå

Bak store persienner, en låst dør med en ringeklokke, i en av byens trange gater, finner du Bergens nyeste tilskudd i barverdenen. Lukket Selskap heter baren, og nå er målet for barsjef Odd Fjeldsgaard Rasmussen og eierne i Bargruppen å gjøre byen mer internasjonal. Les hele saken

Til toppen