Bransje

Ny giv for NM i østersåpning

Ny giv for NM i østersåpning

Ny giv for NM i østersåpning

Meld deg som deltaker allerede nå. Vinneren får verdifull klokke, reise til Champagne og representerer Norge i VM.
Redaksjonen
08 Juli 2015 - 16:56

Årets mesterskap arrangeres på Aker Brygge den 13. september, kl 14.00 og er en del av Matstreifs Sjømatfestival samme sted.

I tillegg til selve konkurransen blir det mange aktiviteter knyttet til østers. Målet er å øke interesse og kunnskap om østers. Selve mesterskapet er som før forbeholdt ansatte i restaurantbransjen.

Lang tradisjon

Dette unike mesterskapet har vært arrangert mer eller mindre årlig siden midten av 1980-tallet, og siden 1998 i Apéritif-regi. Og Irland har arrangert VM flere enn 50 ganger.

For å skape ny energi i konkurransen og øke rekrutteringen har arrangøren valgt å endre på konkurransereglene.

Fjorårets vinner kan ikke stille, og en deltaker kan vinne NM inntil tre ganger. Norgesmesteren representerer Norge i VM som finner sted i Irland siste helgen av september.

Kanskje en ny verdensmester?

Norge har så langt to østersverdensmestere, Ola Nilsson i 2004 og Øystein Reinsborg i 2005.

Har du lyst å føye deg inn i denne rekken av vinnere, kan du melde deg på til caroline.tangen@aperitif.no.

Årets premier er enda mer fristende enn tidligere år: Klokke til verdi av kr 15.000 og reise/opphold i forbindelse med besøk hos Champagne Palmer.

NM i østersåpning arrangeres i samarbeid med A la Carte, Palmer Group, Visit Ireland, Raymond Weil, Gourmethuset og Lektern.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her