Nykommer fra nord vant Årets ost

Etter å ha laget ost i to år, vant Ruth Ylving gull i Årets ost.

Kåringen av Årets ost fant sted i Måltidets Hus i Stavanger i forrige uke. 111 produkter fra 33 ysterier deltok, og den 11 måneder gamle geitosten fra Nordreisa i Nord-Troms tok innersvingen på alle, skriver Bondebladet.

- Det er første gang jeg deltar, så det er jo nesten urettferdig overfor dem som har drevet med ysting i flere år, utbrøt den lettere sjokkerte vinneren, Ruth Ylving, etter seieren.

Landsutstillinga for gardsost blir arrangert av organisasjonen Norsk gardsost, og er det nærmeste vi kommer et NM for bearbeidede melkeprodukter fra småskalaanlegg. Konkurransen arrangeres annen hvert år, og i konkurransen om å bli Årets ost deltar bare produkter som først er tildelt gullmedalje i sin klasse. Både hvite og brune, lagrede og ferske oster av både ku- og geitemelk, så vel som smør, rømme og yoghurt er med.

Vinnerosten kommer fra Vildenvang-gården i Straumfjorden, hvor Ylving og ektemannen Magne Henriksen har vel 100 geiter.

Den vellagrede vinnerosten selges i en delikatessebutikk i Tromsø, hos den tidligere Ganefart-vinneren Bios Café, i flere lokale butikker og fra gardsutsalget noen kilometer fra E6 i Nordreisa.

Forsiden akkurat nå

Test Magnumflasker med rødvin eller hvitvin

Den som får en av disse magnumflaskene under juletreet blir ekstra fornøyd

I motsetning til mye annet som pakkes inn i disse dager, er god vin en velkommen gave. Også her gjelder det at jo større pakken er, jo bedre. Her er 146 å velge mellom. Les hele saken

Til toppen