Økologisk klimavin med CO2-gevinst

Bevco har lansert en økologisk klimavin fra Bordeaux.

Klimautslipp fra produksjon og transport utgjør en økende trussel mot liv og velferd.
 
En treliters kartong med klimavinen Château Le Cluzeau 2006 fra Bordeaux har medført et utslipp på rundt 3,2 kilo CO2 før konsumenten holder den i hånden. Tallene er regnet ut av Framtiden i våre hender.
 
Reduserer utslipp
For hver kartong som selges, vil importøren Bevco AS betale for å redusere CO2-utslippene med 18 kilo.
 
Dette medfører at for hver solgte boks, reduseres CO2-utslippet med omtent 14,8 kilo. 
 
Dette skjer gjennom støtte til klimatiltak i fattige land. For eksempel erstattes strøm fra dieselgeneratorer i Bihar i India med miljøvennlig strøm fra biomasseanlegg.
 
Streng kontroll
Pengene kanaliseres gjennom Framtiden i våre henders prosjekt Mitt klima. Strenge kontrollordninger garanterer at pengene går til reelle utslippsreduksjoner.
 
- Vin er i utgangspunktet et miljøvennlig produkt. Klimavinen Château Le Cluzeau 2006 kan nytes med god miljøsamvittighet, sier Steinar Lem i Framtiden i våre hender.
 
Château Le Cluzeau 2006 er en økologisk vin og godkjent av Debio til å bære Ø-merket.
 
Château Le Cluzeau 2006 klimavin 3 liter BIB kom i alle Vinmonopolets fullsortimentsbutikker fra lørdag 3.mai.
 
Tradisjonell Bordeaux
Vinen er en tradisjonell rød Bordeaux og tappet i Norge. Årsaken til dette er at bulkimport gir mindre utslipp av CO2 enn ved import av ferdige bokser. Vinen består av druene merlot, cabernet sauvignon og cabernet franc, hvorav merlot utgjør 50 prosent.
 
Den er laget av Thierry Deschamps, vinmaker hos Château Le Cluzeau.
 
Boksen er designet av designer Ivar Løchen her i Norge og han har, i likhet med mange andre, arbeidet gratis for å få mest mulig til CO2-reduserende tiltak.
 
I følge Framtiden i våre hender er dette den første og eneste konsumvaren som ikke bare dekker sitt eget utslipp av CO2, men gir en reell CO2-reduksjon i tillegg. skriver Bevco i en pressemelding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen