Omsetningsrekord for McDonald's Norge

2008 ble et svært godt år for McDonald's i Norge. Fjorårets omsetning var den beste noensinne, og nådde 1,1 milliarder i løpet av året.

McDonald's er, med sine 68 restauranter, landets største restaurantkjede målt i omsetning, og hadde i fjor en vekst på nesten syv prosent. Den gode omsetningen er et resultat av at selskapet selger mer per restaurant, da McDonald's ikke åpnet nye restauranter i 2008.

Ny administrerende direktør
Finske Olli Kilpi er mannen som nå skal lede McDonald's Norge AS. Kilpi kommer fra stillingen som markedsdirektør i McDonald's Sverige og har bakgrunn fra McDonald's Finland, Henkel Norden og Procter & Gamble.

- Rekordresultatet i 2008, er et resultat av fornøyde medarbeidere, og fokuserte ledere og franchisetakere, sier Olli Kilpi, ny administrerende direktør for McDonald's Norge AS.

- I en stor medarbeiderundersøkelse i 2008, ble vi kåret til den fjerde beste av alle store arbeidsplasser i Norge. De  gode resultatene hadde ikke vært mulig, uten den daglige innsatsen som legges ned av våre 2000 medarbeidere, fortsetter Kilpi.

Eierskifte
McDonald's Norge AS har frem til nå vært eiet av McDonald's og familien Holm. McDonald's har kommet frem til en avtale med Holm-familien som innebærer at McDonald's Norge AS er blitt et heleiet selskap av McDonald's.

Driftsresultatet steg også kraftig i 2008, til 93,9 millioner NOK. Det er en økning på over 20 % fra året før.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen