Oppskrifter mot oljeboring

Kan matoppskrifter på trykt papir stoppe oljeboring utenfor Vesterålen?
Redaksjonen
10 Mars 2010 - 16:51

Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja er i alle fall i gang med planleggingen av en kokebok fra Vesterålen og Lofoten, melder vol.no. Med seg på laget har de fått blant annet kjendiskokk Andreas Viestad. Folkeaksjonen mener mat er viktig argument mot oljeboring i utenfor Vesterålen.

- Det er en nasjonal sak å ta vare på mat- og naturressurser. Det er også en nasjonal sak og et historisk veivalg om Norge nå skal si ja eller nei til oljeboring i disse områdene. Derfor er det viktig at folk over hele landet engasjerer seg i denne saken, og at så mange som mulig får en kjennskap og et eierskap til Lofoten, Vesterålen og Senja, for å sikre en bred og opplyst debatt rundt dette viktige spørsmålet, heter det i et brev Folkeaksjonen har sendt ut til kommunene i distriktet.

Bevisstheten rundt og interessen for ren og kortreist mat er på stadig fremgang. En kokebok av den typen vi ser for oss, vil trekke på den eksistrende interessen for mat og matlaging, samtidig som det vil styrke folks bevissthet om matvaresikkerhetsspørsmål generelt og spesifikt for Vesterålen og Lofoten, mener Folkeaksjonen.

- Både fordi oljevirksomhet vil være et alvorlig inngrep i matfatet vårt, og fordi klimaendringer forårsaket av oljevirksomhet ødelegger for matproduksjon i hele verden.

Folkeaksjonen håper de berørte kommunene vil støtte bokutgivelsen med 10.000 kroner hver.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag sjokoladeparfaitkake som en mesterkonditor
Ukens kake

Lag sjokoladeparfaitkake som en mesterkonditor

Det som høres ut som noe veldig komplisert, er faktisk ikke så vanskelig, bare du er konsentrert og nøye gjennom prosessen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her