BRANSJE: Oslo-restauranter hjelper asylsøkere
Bransje

Oslo-restauranter hjelper asylsøkere

Flyktningkrisen på Politiets Utlendingsenhet på Tøyen blir litt mindre brutal takket være en kollektiv innsats fra Oslos restauranter.

Det er blitt fraktet mat fra restaurantene Mona Lisa, Peloton, Lille Persille & Pizzeria La Pietra, og i dag er det tostjerners mat fra Maaemo som blir servert sultne og slitne flyktninger.

Det var Jan Vardøen som via Facebook oppfordret kokkekolleger til å bidra med mat til hjelpeaksjonen Refugees Welcome to Norway i forrige uke. Aksjonen bygger videre arbeidet det kunstnergruppen Annex satt i gang i sommer. Da ryktene om at asylsøkere ble avspist med tørt knekkebrød og vann mens de i dagevis ventet på å bli registrert hos Politiets Utlendingsenhet på Tøyen, strømmet det på med frivillige som hadde med seg mat, tepper og klær. Flyktningestrømmen har ikke tatt av, heller tvert om, men ressursene til Politiet er hele tiden i underskudd.

Per nå har restaurantbransjen i Oslo samlet seg om en plan fram til 17. september. Fra i morgen og utover kommer menyen fra Pernilles Kjøkken, Mother India, Kokk coop, Peppes Pizza, Ilegal Burger, Spuntino, Døgnvill Bar & Burger, Rause Petter, Villa Vest, Nighthawk Dine, Gurdwara Oslo/Unge Sikher, Villa Paradiso, Kampen Bistro, Hernant Wason med venner, Barrio, Cafe Sara, Indi Spice.

Refugees Welcome to Norway har i skrivende stund over 13.000 medlemmer via Facebook. Et tall som øker for hvert minutt.

Administrator Bianca Boege takker «alle som har vært med på å servere mat, dele ut klær og leker og være generelt reale medmennesker». Hun oppfordrer samtidig de som ikke kan stille opp personlig til å sende pengebidrag til Refugees Welcome to Norway. Kontonr. 9801.26.22120.

Forsiden akkurat nå

Winemakers dinner 5. juni, Happolati, Oslo

Årets høydepunkt for mat og vinelskere

Den 5. juni inviterer vi til et toppmøte med Alsace-produsent Zind-Humbrecht på en av Oslos hotteste restauranter, Happolati. Fem utsøkte retter følger syv ettertraktete viner, valgt ut av  en av Norges aller dyktigste vinkelnere, Simon Zimmermann. Les hele saken

Til toppen