Bransje
Oslo-restauranter hjelper asylsøkere

Oslo-restauranter hjelper asylsøkere

Flyktningkrisen på Politiets Utlendingsenhet på Tøyen blir litt mindre brutal takket være en kollektiv innsats fra Oslos restauranter.
Aase E. Jacobsen
04 September 2015 - 19:20

Det er blitt fraktet mat fra restaurantene Mona Lisa, Peloton, Lille Persille & Pizzeria La Pietra, og i dag er det tostjerners mat fra Maaemo som blir servert sultne og slitne flyktninger.

Det var Jan Vardøen som via Facebook oppfordret kokkekolleger til å bidra med mat til hjelpeaksjonen Refugees Welcome to Norway i forrige uke. Aksjonen bygger videre arbeidet det kunstnergruppen Annex satt i gang i sommer. Da ryktene om at asylsøkere ble avspist med tørt knekkebrød og vann mens de i dagevis ventet på å bli registrert hos Politiets Utlendingsenhet på Tøyen, strømmet det på med frivillige som hadde med seg mat, tepper og klær. Flyktningestrømmen har ikke tatt av, heller tvert om, men ressursene til Politiet er hele tiden i underskudd.

Per nå har restaurantbransjen i Oslo samlet seg om en plan fram til 17. september. Fra i morgen og utover kommer menyen fra Pernilles Kjøkken, Mother India, Kokk coop, Peppes Pizza, Ilegal Burger, Spuntino, Døgnvill Bar & Burger, Rause Petter, Villa Vest, Nighthawk Dine, Gurdwara Oslo/Unge Sikher, Villa Paradiso, Kampen Bistro, Hernant Wason med venner, Barrio, Cafe Sara, Indi Spice.

Refugees Welcome to Norway har i skrivende stund over 13.000 medlemmer via Facebook. Et tall som øker for hvert minutt.

Administrator Bianca Boege takker «alle som har vært med på å servere mat, dele ut klær og leker og være generelt reale medmennesker». Hun oppfordrer samtidig de som ikke kan stille opp personlig til å sende pengebidrag til Refugees Welcome to Norway. Kontonr. 9801.26.22120.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her