Øya-festivalen fikk økopris

Serverte 5000 økopizzaer og 3000 økopølser.

- Der mange har snakket om hvor vanskelig det er å få det til, har årets prisvinner bare gjort det, sa landbruksminister Lars Peder Brekk i sin tildelingstale da Øya-festivalen tirsdag fikk åres hederspris på Nasjonal økokonferanse på Norsk Folkemuseum.

Han trakk også fram den høye kvaliteten på den økologiske maten Øyafestivalen har servert sine gjester siden 2003, skriver dinmat.no.

- Festivalen har vært en trendsetter på feltet. I løpet av noen hektiske dager i august serverer de 25 tonn økologisk mat, blant annet 5000 økologiske pizzaer og 3000 økologiske pølser.

Prisen var ikke blomster, men et helt epletre av en helt ny sort, som har fått navnet Øya-eplet.

- Øyafestivalen har gjort seg fortjent til den nasjonale hedersprisen. I økologiens ånd får de noe varig. En egen økologisk eplesort - Øyaeplet. Vi håper dette inspirerer til videre satsing og at vi vil få se øyaeplet på fremtidens festivaler, sa Lars Peder Brekk.

Linnea Svensson fra Øya-festivalen takket for utmerkelsen.
- For oss har det vært viktig at vi kan etterprøves, det vil si at maten vi serverer virkelig er økologisk. Vi har fått god hjelp fra Debio, Statens landbruksforvaltning og Fylkesmannen i Akershus, sa Svensson.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen