Verdens beste restaurant
René Redzepis restaurantteam er fortsatt Danmarks beste - om du var i tvil

René Redzepis restaurantteam er fortsatt Danmarks beste - om du var i tvil

Det er tredje gang på rad at Noma topper White Guides kåring.
Aase E. Jacobsen
06 Juni 2016 - 17:06

White Guides begrunnelse for at Noma fortjener topplasseringen og 96 av 100 mulige poeng hvorav 39 av 40 for maten er denne:

«Fordi vi for tredje år på rad er aldeles forført av denne restauranten som aldri forfaller til perfeksjonens apati. Som har motet til å være et originalt sanselig kunstverk, komplett med all den kreative galskap, minutiøse delikatesse og velsmakende underholdningsverdi som skal til for at grensene for vår gastronomiske komfortsone flyttes. Og ingen flytter dem slik Noma gjør.»

Kanskje en av rettene som flytter grenser?

 

 

Eventuelt denne.

18 restauranter i Danmark skårer 36 matpoeng eller mer som er kriteriet for å havne i kategorien Internasjonal Mesterklasse.

Ett enslig matpoeng bak Noma ligger både Geranium og Kadeau København. Mens Geranium har mistet ett matpoeng siden i fjor, har begge fått henholdsvis to og tre nye poeng for resten, som betyr service, miljø og drikkeutvalg. 

Les om hvordan White Guide fungerer her

På sjetteplass ligger årets nykommer, Ante, også den i København som stakk av med sensasjonelle  37 av 40 matpoeng.

Aller mest innovativ i Danmarks og Københavns restaurantverden er Alchemist. Best matvaluta har ifølge White Guide 20a, også den i København. Neppe overraskende for norske ølnerder er at WarPigs i Københavns Kødby stakk av med tittelen beste ølopplevelse.

Les mer om de ulike klassene og se totallisten her

Det er denne type måltider på WarPigs som har gitt stedet sitt renommé. Foto: Skovdal.dk
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her