årets øl
Ringnes Polaris Røykbokk er Årets Øl

Ringnes Polaris Røykbokk er Årets Øl

Ringnes fikk full pott i Åerts Øl med sitt nyeste tilskudd i sin småbatchserie Polaris.
Aase E. Jacobsen
13 September 2015 - 15:09

 

Polaris ble lansert første gang i 2012, da som en dobbelbokk. I 2015 er det en røykbokk som ikles Polaris-designen. Og det er ikke hvilken som helst røykbokk, for her har Ringnes’ bryggere gått sammen med malter og hjemmebrygger Roar Sandodden som er den eneste som malter byggkorn på ekte nordtrøndersk vis, nemlig i et såinnhus hvor det fyres med oreved.

Han var også med på Alstadberger - det første helnorske ølet

Resultatet er et svært harmonisk øl med stor fylde og fruktighet og lang ettersmak som er tørt nok til å fungere til retter som viltgryter. Men som også har nok sødme til å følge en ostebrikke.

- Jeg er veldig glad for muligheten til å bidra til dette prosjektet og utrolig stolt over å se at våre malte- og bryggeritradisjoner i Stjørdal bli satt slik pris på, sier Sandodden.

Bryggerimester Gunnhild Tolleshaug hos Ringnes er ikke mindre fornøyd med resultatet og prisen:

-Kjempestas! Hele prosjektet fra tørking av malt til ferdig bokk har vært en fornøyelse å være med på, og dette er en ekstra klapp på skulderen til alle som har bidratt.

Inspireres av samarbeid

Kollega Sigrid Strætkvern, med tittelen stemningsskaper hos Ringnes, er minst like entusiastisk:

- Vi gleder oss veldig over prisen og det har vært moro å jobbe med Polaris-serien vår. Det er inspirerende å lage samarbeidsbrygg og vi får vist at vi besitter mye kunnskap og kreativitet blant bryggerne våre. Denne gangen har de tatt frem et fantastisk godt matøl som vi har all grunn til å være stolte over.

Årets Øl ble delt ut under Matstreif på Rådhusplassen i Oslo. Prisen er et samarbeid mellom Ølakademiet, Apéritif, Norbrygg og Ølportalen og ble delt ut i år for femte gang.

Her er de fire andre ølene som var med helt til slutt

Årets jury består av Steinar Killi, Arkitektur- og Designhøyskolen, Runar Døving, Markedshøyskolen, Stein Øvre, Creuna, Jørn Tore Persen, Ølakademiet, Aase E. Jacobsen, Apéritif, Gustav Foseid, Norbrygg, Ove Haugland Jakobsen og Per Øyvind Arnesen, begge Ølportalen.

I alt ble det vurdert 56 nylanserte ølmerker. Det er ikke bare smak som vektlegges, men også design, innovativ verdi og markedspotensial.

I fjor var det Kinns Kveldsbris som ble beste nye øl

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her