Roald Dahls vinsamling på auksjon

Én kasse Leoville Las-Cases 1982 og én flaske Massandra 1830 med i morgendagens auksjonen over Roald Dahls eiendeler. Også private fotografier og andre spennende "skatter" er med når Christies i London setter i gang auksjonen.

Det er Felicity (Liccy) Dahl, Roalds kone, som har plukket ut enkelte godbiter fra forfatterens vinkjeller. I tiden før han døde i 1990, rakk han å fylle sin vinkjeller med svært spennende viner, for det meste slottsviner fra Bordeaux. Det var hovedsaklig viner fra 1982 og 1983 som inntok kjelleren i enorme mengder. Også store mengder burgunder fant veien til hans skattkammer.

Massandraen fra 1830 var en gave fra Eric Abraham, som i 1989 produserte filmen Danny og den store fasanjakten.
- Han spurte Roald om han kunne få rettighetene til "Verdens største fersken", men han nektet fordi han mente at det ville være umulig å filmatisere denne, forteller Felicity.
- Deretter fikk han plutselig rettigheten likevel, uten å betale noe for den.

Hoveddelen av det som skal auksjoneres er Dahls egne fotografier, spesielle tegninger samt originaler av lydbøker og tegnefilmer.

- Roald Dahl var en talentfull fotograf. Mange av de bildene som nå auksjoneres har tidligere aldri vært vist for offentligheten, og gir et sjeldent innsyn i forfatterens private verden, forteller Hugh Edmeades hos Christies.

Auksjonen finner sted hos Christies i King Street i London. Inntektene går til "Roald Dahl Museum and Story Centre" i Great Missenden, Buckinghamshire som åpner i 2005.

Kilde: Decanter

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen