Rockekokker på Rootsfestivalen

Rootsfestivalen vil løfte seg til nye høyder også på matfronten. Nå er et samarbeid med Hildurs Urtearium i boks.
Redaksjonen
25 Juni 2008 - 15:58

Hildurs Urtearium og Rootsfestivalen i Brønnøysund inngår samarbeid om matservering i festivalteltet. En avtale både Atle Tilrem ved Hildurs Urtearium og festivalsjef Torstein Moe er stolte over.
 
Nå blir pølser byttet ut med røkt kujur og hamburger med fisk. Men nøyaktig hva kokkene fra Hildurs Urtearium skal friste med under festivalen vil de ikke ut med foreløpig.
 
- Vi vil at spesialitetene vi tilbyr skal komme som et sjokk. Vi skal følge profilen vår, men med litt krumspring. I år blir vi rockekokker, smiler Atle Tilrem.
 
Rock og mat
Festivalsjef Torstein Moe er godt fornøyd med samarbeidet som er inngått med Urteariet.
 
- Vi anser mat i høyeste grad for å være kultur, sier han.
 
- Vi ønsker at dette skal være en totalopplevelse og at det skal være en attraksjon at Hildurs kommer til byen. Til Roots 2008 kan det være mange som kommer for matopplevelsen og får med seg musikken, sier Per Martin Orvik som er arrangementsansvarlig.
 
Merkenavn
Arrangørene er veldig takknemlige for at Atle Tilrem og Hildurs Urtearium hadde tid og anledning til å inngå dette samarbeidet.
 
- Vi har ikke tidligere hatt kapasitet til slike oppdrag, men denne gangen har vi sagt ja. Vi synes dette er interessant og kjempeartig. Nå blir det rock`n roll på kjøkkenet i høyeste grad, sier Tilrem til Helgeland Arbeiderblad.
 
Hele tanken bak festivalen er å bruke mest mulig av lokale aktører og lokale varer. I fjor handlet Roots for 700.000 kroner lokalt i tillegg til at festivaldeltakerne legger igjen en god del kroner i løpet av festivalen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her