Skal lære nordmenn om tørrfisk

Nesten 80 kokker og servitører fra restauranter i Bergen skal lære om tørrfisk i Norsk Sjømatsenter mandag 3. og onsdag 5. september.

Opplæringen skjer i samarbeid mellom Hordaland Fylkeskommune og Norsk Sjømatsenter i tilknytning til Bergen matfestival som arrangeres 7.-9. september.
 
Omfattende program
Kokkene og servitørene skal gjennom et omfattende program. Det kommer blant annet tørrfiskspesialister fra talia som skal lære norske kokker sine kunster.
 
Råvarekunnskap
Opplæringen dekker råvarekunnskap, historiefortelling og selvfølgelig selve matlagingen. Mens kokkene lager mat skal servitørene gjennomføre et eget program som omfatter historefortelling og innlevingsteknikker.
 
Både Eksportutvalget for Fisk og Innovasjon Norge bidrar i finansieringen av programmet sammen med Hordaland Fylkeskommune

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen