Skal lære om sjømat

Hotell- og restaurantbransjen i Sogn og Fjordane skal få enda mer kunnskap om sjømat.
Redaksjonen
02 Oktober 2007 - 16:00

Prosjektet Smak av kysten skal kombinere gode opplevelser for fastboende og turister og den maritime næringsutviklingen.
 
-Nå skal vi få mer ut av opplevelsesøkonomien i de marine næringene i fylket, sier Lena Søderholm i Sogn og Fjordane Fylkeskommune i en pressemelding.
 
400 000 til sjømat
Fylkeskommunen i Sogn og Fjordane går inn med nesten 400 000 kroner for å gjøre det mulig for ti virksomheter innen hotell- og restaurantbransjen å delta i programmet.
 
Interessen for mer og bedre sjømat har økt de siste årene, og nå vil også hotell- og restaurantbransjen ha mer kunnskap om sunn sjømat. Det får de gjennom Smak av kysten, som er et kompetanseprosjekt i regi av Norsk Sjømatsenter.
 
Gjør Vestlandet kjent
Norsk Sjømatsenter arbeider for å fremme sjømat, og jobber med alt fra kunnskapsutvikling for oppdrett av torsk til kompetanseheving i kokkefaget. Senteret er en ikke-kommersiell stiftelse som er finansiert av offentlige kilder, næringslivet og gjennom prosjektfinansiering.
Svært glade
- Vi er svært glade for at Sogn og Fjordane fylkeskommune gjør det mulig for kvalitetsbevisste virksomheter å bli med på Smak av kysten. Vi ønsker at sjømat skal gjøre Vestlandet like kjent som rødvin har gjort Bordeaux kjent, sier prosjektleder Alexandra Krage Angell ved Norsk Sjømatsenter.
 
Lansert i vår
Smak av kysten ble lansert i Bergen i vår, og de 15 første kjøkkenene fra Hordaland er sertifisert. De kan bruke merket Smak av kysten på vegger og i menyer.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her