Slik ble drømmedagen for Hege

Slik ble drømmedagen for Hege

Helikopteret kunne ikke fly, men den opplevelsen med å lage og spise på Norges tak ble ikke mindre eksotisk for vinneren av #minlokalefavoritt. Se videoen fra den helt spesielle dagen.
Redaksjonen
08 Oktober 2014 - 12:35

Hege Ranita Selvåg Karlstad vant oppskriftskonkurransen #minlokalefavoritt og premien til en verdi av 100.000 kroner er nå fortært.

Les mer om hvorfor Hege gikk av med seieren

Selv om været (i Oslo) snøt vinneren og hennes selskap (samboer Frank og vennene Tone og Kjell) for helikoptertransporten, ble det likevel en opplevelse av de sjeldne.

Villmarkskokk for en dag

Drømmedagen bød nemlig på å lage mat sammen med mesterkokk Terje Ness, og det under svært så uvanlige forhold. Electrolux hadde rigget opp et fullverdig kjøkken rett under Hallingskarvet.

Hege var over seg av begeistring for fasilitetene:
– Og jeg som lager all maten på en gammel ovn - uten induksjon og andre fancy hjelpemidler. Det eneste avanserte jeg bruker er sous vide, forteller hun og innrømmer at hun ikke var helt forberedt på å være villmarkskokk.

Bilder av rettene og drikkeforslag finner du nedenfor

For med neglesprett tilberedte Hege med kyndig hjelp av Terje en treretters middag for seg og gjestene. Hardangervidda kan være sur selv i begynnelsen av oktober. Derfor måtte middagen inntas innendørs, på turisthytta Prestholt.

Hvilket ikke på noen måter la en demper på stemningen.

 

Terje Ness' drømmemeny inspirert av Hardangervidda

Hardangerørret med sikrogn-saus, grønnkål og blomster

Hjortefilet med rosenkål, sellerirot, tyttebær, rødvinssaus og steinsoppconsommé a part

Bringebærsoufflé
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her