Slik ble drømmedagen for Hege

Slik ble drømmedagen for Hege

Helikopteret kunne ikke fly, men den opplevelsen med å lage og spise på Norges tak ble ikke mindre eksotisk for vinneren av #minlokalefavoritt. Se videoen fra den helt spesielle dagen.

Hege Ranita Selvåg Karlstad vant oppskriftskonkurransen #minlokalefavoritt og premien til en verdi av 100.000 kroner er nå fortært.

Les mer om hvorfor Hege gikk av med seieren

Selv om været (i Oslo) snøt vinneren og hennes selskap (samboer Frank og vennene Tone og Kjell) for helikoptertransporten, ble det likevel en opplevelse av de sjeldne.

Villmarkskokk for en dag

Drømmedagen bød nemlig på å lage mat sammen med mesterkokk Terje Ness, og det under svært så uvanlige forhold. Electrolux hadde rigget opp et fullverdig kjøkken rett under Hallingskarvet.

Hege var over seg av begeistring for fasilitetene:
– Og jeg som lager all maten på en gammel ovn - uten induksjon og andre fancy hjelpemidler. Det eneste avanserte jeg bruker er sous vide, forteller hun og innrømmer at hun ikke var helt forberedt på å være villmarkskokk.

Bilder av rettene og drikkeforslag finner du nedenfor

For med neglesprett tilberedte Hege med kyndig hjelp av Terje en treretters middag for seg og gjestene. Hardangervidda kan være sur selv i begynnelsen av oktober. Derfor måtte middagen inntas innendørs, på turisthytta Prestholt.

Hvilket ikke på noen måter la en demper på stemningen.

 

Terje Ness' drømmemeny inspirert av Hardangervidda

Hardangerørret med sikrogn-saus, grønnkål og blomster

Hjortefilet med rosenkål, sellerirot, tyttebær, rødvinssaus og steinsoppconsommé a part

Bringebærsoufflé

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen