Slik ble drømmedagen for Hege

Slik ble drømmedagen for Hege

Helikopteret kunne ikke fly, men den opplevelsen med å lage og spise på Norges tak ble ikke mindre eksotisk for vinneren av #minlokalefavoritt. Se videoen fra den helt spesielle dagen.
Redaksjonen
08 Oktober 2014 - 11:35

Hege Ranita Selvåg Karlstad vant oppskriftskonkurransen #minlokalefavoritt og premien til en verdi av 100.000 kroner er nå fortært.

Les mer om hvorfor Hege gikk av med seieren

Selv om været (i Oslo) snøt vinneren og hennes selskap (samboer Frank og vennene Tone og Kjell) for helikoptertransporten, ble det likevel en opplevelse av de sjeldne.

Villmarkskokk for en dag

Drømmedagen bød nemlig på å lage mat sammen med mesterkokk Terje Ness, og det under svært så uvanlige forhold. Electrolux hadde rigget opp et fullverdig kjøkken rett under Hallingskarvet.

Hege var over seg av begeistring for fasilitetene:
– Og jeg som lager all maten på en gammel ovn - uten induksjon og andre fancy hjelpemidler. Det eneste avanserte jeg bruker er sous vide, forteller hun og innrømmer at hun ikke var helt forberedt på å være villmarkskokk.

Bilder av rettene og drikkeforslag finner du nedenfor

For med neglesprett tilberedte Hege med kyndig hjelp av Terje en treretters middag for seg og gjestene. Hardangervidda kan være sur selv i begynnelsen av oktober. Derfor måtte middagen inntas innendørs, på turisthytta Prestholt.

Hvilket ikke på noen måter la en demper på stemningen.

 

Terje Ness' drømmemeny inspirert av Hardangervidda

Hardangerørret med sikrogn-saus, grønnkål og blomster

Hjortefilet med rosenkål, sellerirot, tyttebær, rødvinssaus og steinsoppconsommé a part

Bringebærsoufflé
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her