Slike eplekakebiter har du kanskje ikke smakt før

Blondies med mandelmel

Slike eplekakebiter har du kanskje ikke smakt før

Denne kaken av typen blondies er ikke bare en lyst brownie, den har også smak av epler og er laget med mel av mandler i stedet for hvete.

Mandelmel er blitt veldig populært blant bakere som velger glutenfritt, lavkarbo eller også vegansk.  Det har ikke samme bakeevne som hvetemel siden det ikke inneholder gluten, men i en oppskrift som denne blondien er vi på jakt etter en litt tung bakst, og da fungerer mandelmel veldig godt som også bidrar med mye smak. Mandelmel inneholder mye mer fett enn hvetemel, på plussiden vesentlig mindre karbohydrater. Så om du vil du holde kaloriinntaket nede, kan du velge fettredusert mandelmel.  Eller bare rett og slett dele opp kaken i mindre biter.  En slik kake er nemlig mektigere enn en med hvetemel, og da klarer du deg med mindre. 

Eller kanskje du vil lage brownie

Prøv gjerne denne oppskriftene på brownie og blondie

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Blondies med mandelmel

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

2 stk
0.25 ts
0.5 ts
kanel
100 g
sjokolade, hvit, grovhakket
1 dl
nøtter, hakkede

Fremgangsmåte

Kjør smør og sukker til luftig konsistens i miksmasteren. Tilsett egg og vaniljesukker og kjør til luftig masse. Brett inn mandelmel som er blandet med bakepulver og salt. Bland forsiktig til jevn masse. Vend inn sjokoladechipsene, eplebitene og nøttene.

Hell deigen i en liten smurt langpanne på ca 22 x 30 cm. Stek i 30 minutter ved 175 grader. Sjekk med en trepinne. Kaken skal være gjennomstekt, men fuktig. Del opp i biter når den er avkjølt. Den blir ganske løs i fisken og det skyldes mandelmelet.

Tips:
Velger du fettredusert mandelmel, blir kaken lettere. Det blir den også om du dropper sjokoladen. Hvis du ønsker en fastere kake, kan du bruke lik mengde hvetemel. 

Eller kanskje du vil lage brownie

Prøv gjerne denne oppskriftene på brownie og blondie

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen