Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 20. mars i Oslo

Franske toppviner som endelig er tilbake i Norge

Franske toppviner som endelig er tilbake i Norge

Domaine Marcel Deiss er kanskje den mest banebrytende produsenten i Alsace, her får du sjansen til å møte produsenten og smake 11 av vinene.
21 Februar 2023 - 11:00

Etter å ha vært ute av Norge noen år, er endelig Marcel Deiss sine viner inne igjen på polet. Vi har derfor den store gleden av å få de på besøk, og du får muligheten til å smake 11 av deres viner, inkludert tre Grand Cru.

JM et Mathieu droits  MASAHIKO TAKEDA  Magazine WINART.jpg [8.30 MB]
Matthieu og Jean Michel Deiss
(Foto: Marcel Deiss)

Domaine Marcel Deiss er lokalisert i Bergheim i Alsace, eiendommen drives i dag av far, Jean Michel, og sønn, Matthieu, hvor førstnevnte i all hovedsak ser på seg selv som en druedyrker, mens sistnevnte også er opptatt av tilpasning av vinifikasjonsteknikker til vinmark. Den rådende filosofien er de uansett enige om, biodynamisk dyrking, samplanting og samhøsting av druesorter


I motsetning til den rådende konvensjonen i vinverden, dyrking av én druetype på ett definert areal, dyrker Jean-Michel og Mathieu Deiss så mye som tretten druetyper i samme vinmark. Hovedårsaken til at de gjør de på denne måten er at Alsace er et lappeteppe av ulike jordsmonn. De ønsker å få frem identiteten i jordsmonnet, dette gjør at druetypen er underordnet.

Samplanting av druer i vinmarkene til Marcel Deiss i Alsace Foto: Marcel Deiss

Mens det i mange tilfeller kun virker som en gimmick når en produsent forteller at vinen smaker slik den gjør fordi jordsmonnet er slik og slik, er Deiss viner en lærebok i terroir - ideen om at distinkt sted gir en vin et distinkt uttrykk. 20 mars Kommer Matthieu Deiss selv til Oslo, og vil lede oss gjennom en smaking av 10-12 viner. En spennende og ikke minst lærerik smaking, fra en banebrytende produsent i Alsace.


OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

A5 - 2.jpg [71.54 KB]

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her