Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 20. mars i Oslo

Franske toppviner som endelig er tilbake i Norge

Franske toppviner som endelig er tilbake i Norge

Domaine Marcel Deiss er kanskje den mest banebrytende produsenten i Alsace, her får du sjansen til å møte produsenten og smake 11 av vinene.
21 Februar 2023 - 12:00

Etter å ha vært ute av Norge noen år, er endelig Marcel Deiss sine viner inne igjen på polet. Vi har derfor den store gleden av å få de på besøk, og du får muligheten til å smake 11 av deres viner, inkludert tre Grand Cru.

JM et Mathieu droits  MASAHIKO TAKEDA  Magazine WINART.jpg [8.30 MB]
Matthieu og Jean Michel Deiss
(Foto: Marcel Deiss)

Domaine Marcel Deiss er lokalisert i Bergheim i Alsace, eiendommen drives i dag av far, Jean Michel, og sønn, Matthieu, hvor førstnevnte i all hovedsak ser på seg selv som en druedyrker, mens sistnevnte også er opptatt av tilpasning av vinifikasjonsteknikker til vinmark. Den rådende filosofien er de uansett enige om, biodynamisk dyrking, samplanting og samhøsting av druesorter


I motsetning til den rådende konvensjonen i vinverden, dyrking av én druetype på ett definert areal, dyrker Jean-Michel og Mathieu Deiss så mye som tretten druetyper i samme vinmark. Hovedårsaken til at de gjør de på denne måten er at Alsace er et lappeteppe av ulike jordsmonn. De ønsker å få frem identiteten i jordsmonnet, dette gjør at druetypen er underordnet.

Samplanting av druer i vinmarkene til Marcel Deiss i Alsace Foto: Marcel Deiss

Mens det i mange tilfeller kun virker som en gimmick når en produsent forteller at vinen smaker slik den gjør fordi jordsmonnet er slik og slik, er Deiss viner en lærebok i terroir - ideen om at distinkt sted gir en vin et distinkt uttrykk. 20 mars Kommer Matthieu Deiss selv til Oslo, og vil lede oss gjennom en smaking av 10-12 viner. En spennende og ikke minst lærerik smaking, fra en banebrytende produsent i Alsace.


OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

A5 - 2.jpg [71.54 KB]

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her