Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 28. september i Drammen

Winemakers Dinner i Drammen - smak høstviner fra Rioja

Winemakers Dinner i Drammen - smak høstviner fra Rioja

Viña Bujanda tar med seg sine viner til Paviljongen Mat & Vinhus, der kan du smake vinene til en nydelig femretters meny
13 September 2022 - 14:03


For første gang arrangerer vi Winemakers Dinner i Drammen, og som vi gleder oss! Paviljongen Mat & Vinhus har sagt ja til å ta oss og Viña Bujanda i mot. De lager middelhavsinspirerte retter, og har satt sammen en meny som passer vinene godt.

P0009979_PilarandCarlosMartinezBujanda3.jpg [32.91 KB]
Carlos og Pilar i sine vinmarker i Rioja
(Foto: Martínez-Bujanda)

Viña Bujanda har laget vin siden 1889. I dag eies og drives Bujanda av søskenparet Carlos og Pilar Martínez-Bujanda Irribarria. Familiens vinmarker består av 14 små parseller, som er mellom 20 og 60 år gamle, de dyrkes separat for å få frem det ulike terrioret og forskjellige mikroklima. De har et stort fokus på arbeidet i vinmarkene fordi de mener at gode druer gir god vin, og de lager kun vin av egne druer. De lager også rødviner fra Rioja som er ganske friske i stilen. Vinmarkene ligger i underområdene Rioja Alta og Rioja Alavesa i DOC Rioja.


Begge områdene tilbyr en balansert, strukturert jordsammensetning av sand, kalk og leire. Naturlig organisk materiale brukes til å gjødsle vinmarkene, da stilker, skall og beskjæringsrester blir satt tilbake i jorden. Denne kombinasjonen av jord og naturlig oppdrett tilfører druene særegne egenskaper som resulterer i viner av eksepsjonell kvalitet.

Denne kvelden guider Marta S. Martinez Bujanda deg igjennom deres viner fra A til Å, samtidig som du lærer litt om Rioja og smaker mat som passer til. Kombinasjonen av flotte Drammen, strålende viner fra Rioja og ikke minst deilig mat fra Paviljongen Mat & Vinhus gjør dette til en kveld du ikke vil gå glipp av.

Meny Bujanda Drammen.jpg [80.21 KB]
Kveldens meny og viner, endringer kan forekomme

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her