Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 28. september i Drammen

Winemakers Dinner i Drammen - smak høstviner fra Rioja

Winemakers Dinner i Drammen - smak høstviner fra Rioja

Viña Bujanda tar med seg sine viner til Paviljongen Mat & Vinhus, der kan du smake vinene til en nydelig femretters meny
13 September 2022 - 14:03


For første gang arrangerer vi Winemakers Dinner i Drammen, og som vi gleder oss! Paviljongen Mat & Vinhus har sagt ja til å ta oss og Viña Bujanda i mot. De lager middelhavsinspirerte retter, og har satt sammen en meny som passer vinene godt.

P0009979_PilarandCarlosMartinezBujanda3.jpg [32.91 KB]
Carlos og Pilar i sine vinmarker i Rioja
(Foto: Martínez-Bujanda)

Viña Bujanda har laget vin siden 1889. I dag eies og drives Bujanda av søskenparet Carlos og Pilar Martínez-Bujanda Irribarria. Familiens vinmarker består av 14 små parseller, som er mellom 20 og 60 år gamle, de dyrkes separat for å få frem det ulike terrioret og forskjellige mikroklima. De har et stort fokus på arbeidet i vinmarkene fordi de mener at gode druer gir god vin, og de lager kun vin av egne druer. De lager også rødviner fra Rioja som er ganske friske i stilen. Vinmarkene ligger i underområdene Rioja Alta og Rioja Alavesa i DOC Rioja.


Begge områdene tilbyr en balansert, strukturert jordsammensetning av sand, kalk og leire. Naturlig organisk materiale brukes til å gjødsle vinmarkene, da stilker, skall og beskjæringsrester blir satt tilbake i jorden. Denne kombinasjonen av jord og naturlig oppdrett tilfører druene særegne egenskaper som resulterer i viner av eksepsjonell kvalitet.

Denne kvelden guider Marta S. Martinez Bujanda deg igjennom deres viner fra A til Å, samtidig som du lærer litt om Rioja og smaker mat som passer til. Kombinasjonen av flotte Drammen, strålende viner fra Rioja og ikke minst deilig mat fra Paviljongen Mat & Vinhus gjør dette til en kveld du ikke vil gå glipp av.

Meny Bujanda Drammen.jpg [80.21 KB]
Kveldens meny og viner, endringer kan forekomme

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her