Smalhans hos gourmetkokkene

Flere norske stjernerestauranter går i minus.
Redaksjonen
27 September 2010 - 14:48

Å drive gourmetrestaurant er ikke nødvendigvis en økonomisk gullgruve. Flere av Norges beste restauranter gikk i minus i fjor, skriver dinmat.no.

- Haga ligger langt ute i «purra», for å si det sånn, sier stjernekokk Terje Ness. Restaurant Haga i Haslum i Bærum gikk med en knapp halv million i minus i 2009, men i styrets årsberetning gir ikke Ness beliggenhet og dårlige transportforhold skylda for underskuddet. Han peker på «oppgaver på andre steder i 2009» som grunnen til at omsetningen sank med over 3,6 millioner fra året før.

I tillegg til Haga er Ness involvert i restaurantene Oro, Cru og Alfred. Som et ledd i å bedre driften av Haga er stedet solgt til selskapet Maneo AS, som i tillegg driver Brasserie Blanche og Alfred. Ness eier 50 prosent av Maneo.

Nå kan vi få bedre innkjøpsavtaler, flytte rundt på ansatte etter behov og flytte gjester mellom restaurantene, sier Ness. Han tror på overskudd i 2010.

Le Canard endte fjoråret med 700 000 kroner i minus etter en omsetning på nesten 10 millioner. Det er en liten forbedring fra i fjor. Hovedaksjonær Stig André Rognstad har slettet gjelder på over fem millioner kroner.

Han sier til dinmat.no at underskuddet skyldes store investeringer til oppussing i 2006, og at han ikke forventer overskudd før i tidligst 2011.

Statholdergaarden fikk et overskudd på 800 000 kroner i fjor. Det var nesten halvparten av resultatet fra året før.

- Hele markedet sank 12-13 prosent, men vi greide å ro det i land, sier daglig leder Bent Stiansen.

I Pilestredet holder Oslos minste Michelin-restaurant til. Restaurant Oscarsgate fikk et overskudd på nesten 500 000 kroner i fjor, ca. 25 prosent mer enn året før. Omsetningen økte med nesten 700 000 kroner til nesten åtte millioner.

- Vi har nok maksimalisert det som er mulig å få til i disse lokalene, sier restaurantsjef og deleier Bjørn Svensson.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her