Smalhans hos gourmetkokkene

Flere norske stjernerestauranter går i minus.
Redaksjonen
27 September 2010 - 15:48

Å drive gourmetrestaurant er ikke nødvendigvis en økonomisk gullgruve. Flere av Norges beste restauranter gikk i minus i fjor, skriver dinmat.no.

- Haga ligger langt ute i «purra», for å si det sånn, sier stjernekokk Terje Ness. Restaurant Haga i Haslum i Bærum gikk med en knapp halv million i minus i 2009, men i styrets årsberetning gir ikke Ness beliggenhet og dårlige transportforhold skylda for underskuddet. Han peker på «oppgaver på andre steder i 2009» som grunnen til at omsetningen sank med over 3,6 millioner fra året før.

I tillegg til Haga er Ness involvert i restaurantene Oro, Cru og Alfred. Som et ledd i å bedre driften av Haga er stedet solgt til selskapet Maneo AS, som i tillegg driver Brasserie Blanche og Alfred. Ness eier 50 prosent av Maneo.

Nå kan vi få bedre innkjøpsavtaler, flytte rundt på ansatte etter behov og flytte gjester mellom restaurantene, sier Ness. Han tror på overskudd i 2010.

Le Canard endte fjoråret med 700 000 kroner i minus etter en omsetning på nesten 10 millioner. Det er en liten forbedring fra i fjor. Hovedaksjonær Stig André Rognstad har slettet gjelder på over fem millioner kroner.

Han sier til dinmat.no at underskuddet skyldes store investeringer til oppussing i 2006, og at han ikke forventer overskudd før i tidligst 2011.

Statholdergaarden fikk et overskudd på 800 000 kroner i fjor. Det var nesten halvparten av resultatet fra året før.

- Hele markedet sank 12-13 prosent, men vi greide å ro det i land, sier daglig leder Bent Stiansen.

I Pilestredet holder Oslos minste Michelin-restaurant til. Restaurant Oscarsgate fikk et overskudd på nesten 500 000 kroner i fjor, ca. 25 prosent mer enn året før. Omsetningen økte med nesten 700 000 kroner til nesten åtte millioner.

- Vi har nok maksimalisert det som er mulig å få til i disse lokalene, sier restaurantsjef og deleier Bjørn Svensson.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her