Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 25. november

Spansk festaften med Riojas legendariske viner
Foto: (CVNE)

Spansk festaften med Riojas legendariske viner

Gå ikke glipp av en utrolig smaking! Nyt 9 av de ypperste spanske vinene fra topprodusenten CVNE.
19 November 2024 - 10:00

Sett av en kveld til å oppleve noen av Spanias aller beste viner med Master Sommelier og vinmaker fra CVNE, Jaime Espino. Her får du smake og sammenligne det moderne og det tradisjonelle Rioja. En unik mulighet til å lære mer om et av Spanias mest kjente vinområder og smake noen av de fremste vinene.

Spanias beste viner
Her vil du vil selv få oppleve utsøkt cava, elegante og komplekse hvitviner fra Valdeorras, samt en historisk og helt unik hvitvin fra Rioja. Du får også smake CVNE sine ikoniske røde viner, deriblant enkeltvinmarks vinen Contino, og selvfølgelig deres toppvin Imperial.

Disse vinene får du smake denne kvelden:

CVNE (3).png [96.41 KB]
Endringer kan forekomme


Urokkelig kvalitet siden 1879

Historien til Compañía Vinícola del Norte de España, C.V.N.E., begynte i det brødrene Real de Asúa ankom Haro i hjertet av Rioja i 1879 og etablerte det som skulle bli et av de mest historisk vinhus i verden. Dette markerte starten på et familiedrevet vinhus som den dag i dag drives av femte generasjon av familien.

De første vinene produsert av CVNE hentet navnet sitt fra initialene til vinhuset. Takket være det som skulle vise seg å være en hendig skrivefeil hvor V ble byttet ut med U, ble de ikoniske Cune-vinene vi kjenner så godt født.

Gjennom mer enn 140 år har vinhuset kontinuerlig vokst og utviklet seg. CVNE har siden starten alltid vært innovative innen utvikling av viner og produksjon, men med et urokkelig fokus på kvalitet og respekt for tradisjoner for å kunne lage de elegante og rike kvalitetsvinene huset er kjent for og har bidratt til husets status som en av stjernene fra Rioja.

CVNE sitt brennende engasjement for å lage kvalitetsviner, har ledet dem til å investere i eksepsjonelle vinmarker i de aller beste områdene i Spania. I dag eier de hele 545 hektar med vinmarker trygt plassert i de svært ettertraktede områdene mellom Rioja Alta og Rioja Alavesa.
Totalt har gruppen ikke mindre enn åtte vinhus i Spanias fremste vinområder: CVNE, Imperial, Viña Real og Viñedos del Contino i Rioja, Roger Goulart i Penedés, Bela i Ribera del Duero, Virgen del Galir i Valdeorras og La Val i Rías Baixas.

Viñedos del Contino ble grunnlagt i 1973 Foto: CVNE

Disse vinhusene leverer de beste vinene fra hver sin region, hvor de kombinerer moderne vinmaking med tradisjoner for å lage karakterfulle og elegante viner. Blant disse finner vi den ikoniske vinen Imperial, flaggskipet til huset, ble kåret til verdens beste vin i 2013 av magasinet Wine Spectator som den første spanske vinen noensinne. De lager også Monopole som er Spanias eldste hvitvin, Contino som var Spanias første enkeltvinmarks vin, og cava ved Roger Goulart, en pionér innen produksjonen tradisjonell musserende vin i Spania siden 1882.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her