Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 25. november

Spansk festaften med Riojas legendariske viner
Foto: (CVNE)

Spansk festaften med Riojas legendariske viner

Gå ikke glipp av en utrolig smaking! Nyt 9 av de ypperste spanske vinene fra topprodusenten CVNE.
19 November 2024 - 10:00

Sett av en kveld til å oppleve noen av Spanias aller beste viner med Master Sommelier og vinmaker fra CVNE, Jaime Espino. Her får du smake og sammenligne det moderne og det tradisjonelle Rioja. En unik mulighet til å lære mer om et av Spanias mest kjente vinområder og smake noen av de fremste vinene.

Spanias beste viner
Her vil du vil selv få oppleve utsøkt cava, elegante og komplekse hvitviner fra Valdeorras, samt en historisk og helt unik hvitvin fra Rioja. Du får også smake CVNE sine ikoniske røde viner, deriblant enkeltvinmarks vinen Contino, og selvfølgelig deres toppvin Imperial.

Disse vinene får du smake denne kvelden:

CVNE (3).png [96.41 KB]
Endringer kan forekomme


Urokkelig kvalitet siden 1879

Historien til Compañía Vinícola del Norte de España, C.V.N.E., begynte i det brødrene Real de Asúa ankom Haro i hjertet av Rioja i 1879 og etablerte det som skulle bli et av de mest historisk vinhus i verden. Dette markerte starten på et familiedrevet vinhus som den dag i dag drives av femte generasjon av familien.

De første vinene produsert av CVNE hentet navnet sitt fra initialene til vinhuset. Takket være det som skulle vise seg å være en hendig skrivefeil hvor V ble byttet ut med U, ble de ikoniske Cune-vinene vi kjenner så godt født.

Gjennom mer enn 140 år har vinhuset kontinuerlig vokst og utviklet seg. CVNE har siden starten alltid vært innovative innen utvikling av viner og produksjon, men med et urokkelig fokus på kvalitet og respekt for tradisjoner for å kunne lage de elegante og rike kvalitetsvinene huset er kjent for og har bidratt til husets status som en av stjernene fra Rioja.

CVNE sitt brennende engasjement for å lage kvalitetsviner, har ledet dem til å investere i eksepsjonelle vinmarker i de aller beste områdene i Spania. I dag eier de hele 545 hektar med vinmarker trygt plassert i de svært ettertraktede områdene mellom Rioja Alta og Rioja Alavesa.
Totalt har gruppen ikke mindre enn åtte vinhus i Spanias fremste vinområder: CVNE, Imperial, Viña Real og Viñedos del Contino i Rioja, Roger Goulart i Penedés, Bela i Ribera del Duero, Virgen del Galir i Valdeorras og La Val i Rías Baixas.

Viñedos del Contino ble grunnlagt i 1973 Foto: CVNE

Disse vinhusene leverer de beste vinene fra hver sin region, hvor de kombinerer moderne vinmaking med tradisjoner for å lage karakterfulle og elegante viner. Blant disse finner vi den ikoniske vinen Imperial, flaggskipet til huset, ble kåret til verdens beste vin i 2013 av magasinet Wine Spectator som den første spanske vinen noensinne. De lager også Monopole som er Spanias eldste hvitvin, Contino som var Spanias første enkeltvinmarks vin, og cava ved Roger Goulart, en pionér innen produksjonen tradisjonell musserende vin i Spania siden 1882.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her