Spennende fra Klostergarden

I følge Gastronomisk Institutt er det godt lammekjøtt på gang fra Klostergarden.

Det er Mathuset Holmens AS som har inngått samarbeid med Klostergarden ved Utstein Kloster. Disse to er nå i ferd med å utvikle og produsere produkter av lam under merkenavnet Klosterlam, skriver Holmens på sin egen hjemmeside.

Lammene beiter på friskt grønt gress. Dyrene går på et beiteområde som er lettsaltet, takket være nærheten til havet. Det er dessuten et åpent landskap der det ligger hundrevis av år med mattradisjoner.

Respekt
Respekten for mennesker, dyr og miljø er ingrediensene i lam fra Klostergarden. Dette skal sørge for at kjøttet blir noe spesielt.

Lammene beiter utelukkende ute og spiser seg større i det særegne kulturlandskapet rundt klosteret. Dette sikrer god kontroll med dyrene hele året og gjør at alle ledd i produksjonen kan dokumenteres. 

Kriterier
For å skape det optimale kjøttet er det utarbeidet kvalitetskriterier for Klosterlam. Disse måler kvalitet i forhold til fett, kjøttfylde og størrelse.

Det er bare lam som tilfredsstiller disse kravene som kommer på markedet. I tillegg modnes alt kjøtt på en tradisjonell måte, noe som skal bidra til en karakteristisk smak.

Tester
I følge Holmens har Gastronomisk Institutt gjennomført tester. Disse skal vise at det er merkbar forskjell på lam fra Klostergarden og annet lammekjøtt. Kjøtt fra Klostergarden skal være mørere, saftigere og ha mer smak.

Klosterlam vil være tilgjengelig fra Mathuset Holmens AS i slutten av juli.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen