Tapte 4 millioner på Salma-laks

Salmon Brands AS oppnådde i 2009 en volumvekst på 75 prosent for SALMA-produketene. Året endte likevel med et negativt driftsresultat på 4 millioner kroner.
Redaksjonen
05 Mai 2010 - 08:43

Salmon Brands' salg av SALMA-produktene fra laks, økte fra 2008 til 2009. Salgsveksten var størst i norsk dagligvare, men eksporten viste også en positiv økning i salget, spesielt til Sverige og Frankrike.

Det er morselskapet Tine BA som opplyser dette i sin årsrapport for 2009, som ble fremlagt mandag 3. mai.

SALMA-produktene markedsføres av Salmon Brands AS, der TINE eier 51 prosent. Firmaet eies av Bremnes Seashore AS og Tine Meierier BA i fellesskap, og ble startet i 2004.

Positivt bidrag 2. halvår
- I andre halvår 2009 ga aktiviteten et positivt bidrag til det samlede resultatet i TINE, skriver Tine i årsrapporten.

Tine har imidlertid ikke tallfestet bidraget fra 2. halvår. I denne bransjen er det ikke uvanlig at aktiviteten er høyere og inntjeningen bedre i andre halvår enn i første halvår.

Året som helhet endte med røde tall. Driftsresultat havnet på ÷4,0 millioner kroner.

Det er likevel langt bedre enn i 2008, da Salmon Brands resultat før skatt, endte på ÷19 millioner kroner.

- Omsetning av SALMA har økt fra 2008 til 2009 som følge av volumvekst. Selskapets totale omsetning er imidlertid redusert da deler av 2008 også inkluderte en stor andel av generiske produkter, skriver Tine i rapporten.

Kilde: fish.no

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag blir det ekstra god pasta til middag
Dagens rett

I dag blir det ekstra god pasta til middag

Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her