Første halvår i år sammenlignet med i fjor viser sterk vekst for musserende vin (8,9 prosent mot 2,7 prosent for vinsalget totalt), og Frankrike er vinneren med 17,2 prosent opp, særlig for annen type musserende, men også for champagne. Veksten kan få en ekstra boost når julinyhetene er på plass i hyllene for de inkluderer nemlig fire knallbillige champagnenyheter – under 240 kroner er sjelden kost fra den kanten. Og Bliard-Moriset Blanc de Blancs Grand Cru Brut er aller best.

Champagne presses som kjent fra alle kanter, ikke bare fra områder som praktiserer klassisk metode, men også den superpopulære perlende vinstilen som har en vekst på 16,2 prosent sammenlignet med i fjor .

Den får i juli ekstra påfyll med noen virkelige perler som Broc Cellars Petillant Chenin Blanc 2017, Johan Vineyard Petillant Naturel Pinot Noir 2017 og Hager Matthias Pet Nat Grüner Veltliner 2017.

Mer trenger du knapt for å ha det skikkelig gøy i sommer.

Selv om det er kommet et sjeldent knippe med spennende hvitviner fra Slovenia i basis, er det er sicilianser og en tysker som topper listen: Terra Costantino Etna Bianco 2017 og Geil Bechtheimer S Riesling Trocken 2016.

Og lengter du etter skikkelig god rødvin (etter å ha levd på rosevin i denne tidenes rekordsommer), byr julinyhetene på mange perler. Sørafrikanske Blankbottle Pseudonym Cinsault 2017 er en potensiell favoritt, Donnafugata Sul Vulcano Etna Rosso 2016 likeså. Mens Passagem Reserva 2015 er en kraftpakke som trenger både luft og mye kraft i matfølget, er vellagrete Ioppa Ghemme 2007 et virkelig funn til prisen.

En håndfull riktig gode øl gir ølhyllene gledelig påfyll. Både 7 Fjell Hanseaten Altbier og Oud Beersel Oude Kriek topper sine respektive kategorier. Ingen av dem er riktignok lettdrikkelige sommerøl, men kraver godt matfølge. Til sommermaten er et par sidere å foretrekke, Lézergué Cidre de Bretagne Brut som utfordres av Sider frå Hardanger.

Brennevinshylla får tilskudd av et riktig så solid fruktdestillat, Cartron Eau-de-Vie Poire Williams. En bedre avslutning på sommermåltidet enn mang en cognac.          

 Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på de neste sidene

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her