Tester

Spesialpol desember 2017

Orker du stå i kø i desemberkulda? Dette er en av belønningene

Orker du stå i kø i desemberkulda? Dette er en av belønningene

Når det er snakk om toppslott i Bordeaux, er det aldri billig. Det er likevel penger å spare på å ta turen innom spesialpolslippet torsdag denne uka.
Aase E. Jacobsen
04 Desember 2017 - 21:12

Det er bare en brøkdel av de innkjøpte bordeauxene til spesialpolene i desember som skaper trengsel og tilløp til aggresjon. Deriblant Ch. Mouton-Rothschild 2014 som kommer i 36 flasker. Det er 10 ganger større sjanse for å få tak i Ch. Leoville-Barton 2014 og ikke minst smaker den himmelsk i 2014 samtidig som du får 5,5 flasker for prisen av en Mouton.

Også Ch. Leoville-Barton 2005 er en godbit å vurdere, selv om den koster noe mer. Så er den lagret ni år lengre og ikke minst er 2005 et fantastisk bordeauxår. 2014 på sin side er mer klassisk og det betyr bedre syre, friskere frukt, men også veldig god konsentrasjon og struktur fra slottene som har gjort en god jobb. Av dem er det mange. Knallbra er også - og ikke uventet - Ch. Montrose 2014Ch. Pichon-Longueville Baron 2014, Ch. Ducru-Beaucaillou 2014, Ch. Leoville-las-Cases 2014 og Ch. Palmer 2014.

Er du på jakt etter best mulig kvalitet for pengene, er det Ch. Talbot 2014 og Ch. St.-Pierre 2014 som byr på det. For virkelige røverkjøp fra denne årgangen, stiller Ch. Sociando-Mallet 2014, Ch. Pedesclaux 2014Ch. Cantemerle 2014 og annenvinen til Las Cases, Le Petit Lion de Leoville-las-Cases 2014, sterkest. 

På de neste sidene finner du smaksnotatene for de 67 vinene som er testet. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her