Tester

Spesialpol desember 2017

Orker du stå i kø i desemberkulda? Dette er en av belønningene

Orker du stå i kø i desemberkulda? Dette er en av belønningene

Når det er snakk om toppslott i Bordeaux, er det aldri billig. Det er likevel penger å spare på å ta turen innom spesialpolslippet torsdag denne uka.
Aase E. Jacobsen
04 Desember 2017 - 20:12

Det er bare en brøkdel av de innkjøpte bordeauxene til spesialpolene i desember som skaper trengsel og tilløp til aggresjon. Deriblant Ch. Mouton-Rothschild 2014 som kommer i 36 flasker. Det er 10 ganger større sjanse for å få tak i Ch. Leoville-Barton 2014 og ikke minst smaker den himmelsk i 2014 samtidig som du får 5,5 flasker for prisen av en Mouton.

Også Ch. Leoville-Barton 2005 er en godbit å vurdere, selv om den koster noe mer. Så er den lagret ni år lengre og ikke minst er 2005 et fantastisk bordeauxår. 2014 på sin side er mer klassisk og det betyr bedre syre, friskere frukt, men også veldig god konsentrasjon og struktur fra slottene som har gjort en god jobb. Av dem er det mange. Knallbra er også - og ikke uventet - Ch. Montrose 2014Ch. Pichon-Longueville Baron 2014, Ch. Ducru-Beaucaillou 2014, Ch. Leoville-las-Cases 2014 og Ch. Palmer 2014.

Er du på jakt etter best mulig kvalitet for pengene, er det Ch. Talbot 2014 og Ch. St.-Pierre 2014 som byr på det. For virkelige røverkjøp fra denne årgangen, stiller Ch. Sociando-Mallet 2014, Ch. Pedesclaux 2014Ch. Cantemerle 2014 og annenvinen til Las Cases, Le Petit Lion de Leoville-las-Cases 2014, sterkest. 

På de neste sidene finner du smaksnotatene for de 67 vinene som er testet. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her