Til krig mot de store

Max går til krig mot McDonald's og Burger King. Neste år kommer de første av mellom 50 og 80 planlagte burgerrestaurantene til Norge.
Redaksjonen
25 September 2007 - 21:38

- På sikt vil vi etablere like mange hamburgerrestauranter i Norge som det McDonald´s har, sier Richard Bergfors i Max Hamburgerrestauranger.
 
Lokal kjede
- Vi vil bli en lokal kjede for Norge og skal kjempe mot de amerikanske kjedene. Mens McDonald's og Burger King er hamburgernes Skoda, satser vi på å være hamburgernes Mercedes eller BMW, forteller administrerende direktør Richard Bergfors til Dagsavisen.
 
Ikke redde
Han har tro på eget produkt og at det er mulig å etablere seg i Norge. Men konkurrentene er ikke veldig redde.
 
- Vi frykter ikke Max, sier Sven Hars, markedsdirektør i Burger King Norge.
 
Max-kjeden har hamburgerrestauranter over hele Sverige i dag.
 
Går best
- Vi er den kjeden som går best i Sverige. Omsetningen vokser med 25-30 prosent i året. Vi beseirer våre konkurrenter ved å satse på helse og høykvalitetsprodukter. Når vi nå ønsker å ekspandere utenfor Sveriges grenser, er det naturlig at vi kommer til Norge, mener Bergfors.
 
De siste månedene har Max hatt diskusjoner med en rekke aktuelle samarbeidspartnere i Norge.
 
Oslo først
Mye tyder på at Max vil satse på franchisevirksomhet i Norge, men Bergfors sier at det er mulig at Max også vil åpne egne hamburgerrestauranter.
 
- Vi håper å ha partnerne klare innen utgangen av året. Så er målsettingen å åpne de første restaurantene i løpet av 2008 i osloregionen, opplyser Bergfors.
 
Flaggskip
- Vi kommer til å satse på en kombinasjon av restauranter som vi bygger selv, restauranter som blir etablert på gateplan i byområder og restauranter i kjøpesentre. Trolig starter vi med en flaggskiprestaurant på Karl Johan i Oslo.
 
Olav Thon Gruppen er blitt kontaktet av Max, bekrefter direktør Tron Harald Bjerke i eiendomsdivisjonen. Han vil så langt ikke si noe om det blir Max-restauranter i noen av Thons mange kjøpesentre.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her