Til krig mot de store

Max går til krig mot McDonald's og Burger King. Neste år kommer de første av mellom 50 og 80 planlagte burgerrestaurantene til Norge.
Redaksjonen
25 September 2007 - 22:38

- På sikt vil vi etablere like mange hamburgerrestauranter i Norge som det McDonald´s har, sier Richard Bergfors i Max Hamburgerrestauranger.
 
Lokal kjede
- Vi vil bli en lokal kjede for Norge og skal kjempe mot de amerikanske kjedene. Mens McDonald's og Burger King er hamburgernes Skoda, satser vi på å være hamburgernes Mercedes eller BMW, forteller administrerende direktør Richard Bergfors til Dagsavisen.
 
Ikke redde
Han har tro på eget produkt og at det er mulig å etablere seg i Norge. Men konkurrentene er ikke veldig redde.
 
- Vi frykter ikke Max, sier Sven Hars, markedsdirektør i Burger King Norge.
 
Max-kjeden har hamburgerrestauranter over hele Sverige i dag.
 
Går best
- Vi er den kjeden som går best i Sverige. Omsetningen vokser med 25-30 prosent i året. Vi beseirer våre konkurrenter ved å satse på helse og høykvalitetsprodukter. Når vi nå ønsker å ekspandere utenfor Sveriges grenser, er det naturlig at vi kommer til Norge, mener Bergfors.
 
De siste månedene har Max hatt diskusjoner med en rekke aktuelle samarbeidspartnere i Norge.
 
Oslo først
Mye tyder på at Max vil satse på franchisevirksomhet i Norge, men Bergfors sier at det er mulig at Max også vil åpne egne hamburgerrestauranter.
 
- Vi håper å ha partnerne klare innen utgangen av året. Så er målsettingen å åpne de første restaurantene i løpet av 2008 i osloregionen, opplyser Bergfors.
 
Flaggskip
- Vi kommer til å satse på en kombinasjon av restauranter som vi bygger selv, restauranter som blir etablert på gateplan i byområder og restauranter i kjøpesentre. Trolig starter vi med en flaggskiprestaurant på Karl Johan i Oslo.
 
Olav Thon Gruppen er blitt kontaktet av Max, bekrefter direktør Tron Harald Bjerke i eiendomsdivisjonen. Han vil så langt ikke si noe om det blir Max-restauranter i noen av Thons mange kjøpesentre.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her