- TINE vil lage geitostens Grandiosa

Bønder reagerer på "utvannet" geitost.
Redaksjonen
11 Januar 2011 - 14:37

- Jeg tror at hvis du spør folk om hva geitost er, så ønsker folk en kraftig geitost, sier kokk og matformidler Hanne Frostad til TV 2 Nyhetene. Hun hevder TINE nå ønsker å lage geitostens svar på Grandiosa.

Norske geitebønder har mottatt et brev fra TINE der de varsles om at selskapet ikke lenger vil ta imot melk som inneholder frie fettsyrer over et visst nivå. Et høyt nivå at frie fettsyrer, gir melka en strammere og harskere smak. Geitostens holdbarhet blir også dårligere.

På geitegården Langenes i Sogn og Fjordane var nivået i store deler av fjor sommer over TINEs maksimumsgrense.
- Folk vil ha smak og jeg mener vi må da kunne lage et norsk produkt som smaker av Norge, sier geitebonde Fiorella Aarsgard.
Hun mener at for å kunne leve opp til TINEs krav så må hun enten holde geitene sine inne hele året eller fore dem på gården for å ha kontroll med de frie fettsyrenivåene.

- Geiter skal springe ute om sommeren. Ikke leve på silo og kraftfôr, sier geitebonden. Hun frykter mindre beiting i naturen vil føre til at kulturlandskapet i enda større grad gror igjen.

TINE begrunner innstrammingen med at de ønsker bedre og med mer stabil melk til sin produksjon av geitost.
- Vi må gi forbrukerne de produktene de vil ha. Målet er å få en robust kvalitet på melka slik at vi kan lage gode produkt. Vi ønsker også å øke salget. Det er grunnlaget for geitemelkproduksjonen vår, sier Helga Kvamsås, fagsjef for Geit i TINE Vest.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her