Tvert nei til taxfreevarer på nettet

Tvert nei til taxfreevarer på nettet

Taxfree-butikkene vil ha forhåndsbestilling av varer for å slippe kø og kaos ved ankomst. Ikke tale om, svarer Tollvesenet.

Toll- og avgiftsdirektoratet frykter at taxfree-salg på nettet skal gi økt salg og dermed gjøre tollkontrollen vanskeligere for etaten.

Nå har landets største taxfree-aktør, Travel Retail Norway, anket avslaget inn for Finansdepartementet, skriver Aftenposten.

– Vi ønsker å tilby folk bestilling på nett først og fremst for å gjøre handleopplevelsen enklere for de reisende. Om det vil gi oss økt salg hvis folk kan bestille på nett i stedet for å hente varene fysisk her i butikken, er noe vi ikke vil ha sterke meninger om. Uansett styres jo omfanget av de gjeldende kvotene. Folk får ikke kjøpt mer enn én gang kvoten sin, sier administrerende direktør i Travel Retail Norway, Håkon Fjeld-Hansen.

Han sier ordningen med forhåndsbestilling allerede finnes på mange europeiske flyplasser.

Toll- og avgiftsdirektoratet vil ikke kommentere avslaget overfor Aftenposten. Men da etaten i sin tid sa ja til ankomstsalg, var forutsetningen at hver reisende ikke skal få kjøpe mer enn én kvote, for å gjøre kontrollen enklest mulig. Etter det Aftenposten vet frykter Toll- og avgiftsdirektoratet at salg via nettet skal gjøre tollkontrollen vanskeligere.

LES OGSÅ: Vil ha polet inn i taxfreen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen