UKENS DRINK: Harvey Wallbanger

Ukens drink Harvey Wallbanger

(ivanmateev)

Om du får lyst å dunke hodet i veggen, så er det av glede

Hodedunkingen som har gitt navn til denne drinken, kom visstnok av mangel på moderasjon. For alle som vet å moderere seg, er effekten av denne drinken bare pur glede.

Bakgrunnen for navnet på denne sekstitallsdrinken er en surfer ved navn Harvey som drakk så mange drinker at han gikk i veggen. Det hevdes at den egentlige grunnen var at han samlet på tomme Galliano-flasker – som lokkemat for damene. Those were the days. 

Vi har flere oppskrifter på Harvey Wallbanger

Freddy Fudpucker heter tequilaversjonen av denne drinken

Galliano er en urte-/krydderlikør hvis popularitet kommer og går. Mange har nok mer eller mindre gode erfaringer med den fra shotting. Dens historie startet i 1896 som en digestivo, beregnet på inntak etter måltidet. Den gjør seg kanskje aller best som topping til drinker. Ikke minst skiller den seg ut fra andre lignende likører ved å ha vanilje som toppnote i tillegg til 30 ulike kryddere og urter.  

Se våre andre oppskrifter med Galliano

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

 

Harvey Wallbanger

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Fyll et høyt glass med is, hell i vodka og appelsinjuice. Rør til alt er godt blandet. Legg Galliano forsiktig på toppen. Pynt med en appelsinskive eller limeskive og mynte som på bildet.

Tips:
Hvis du bytter ut vodka med tequila, får du Freddy Fudpucker.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av

Foto: ivanmateev

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Vinmesse 11. mars i Oslo

Årets begivenhet: Flere hundre av de beste vinene fra mer enn 50 vinhus

Bli med på en fabelaktig vinmesse med en bredde du sjelden ser maken til. Smak flere hundre viner fra noen av verdens beste produsenter. Ta med en venn, kollega eller en du er glad i og bli med på årets store begivenhet for den vinintresserte. Les hele saken

Til toppen