Hvordan kan man bli irritert over noe som er så vakkert og sommerlig som løvetann er egentlig veldig vanskelig å forstå. Denne ressursen burde brukes mye mer enn vi gjør. Selv laget jeg i sin tid vin av løvetann - et godt stykke arbeid å smale sammen nok kronblader til en stor plastdunk med vin, men det var en fin sommersyssel. Så i stedet for å irritere deg, sett i gang med å plukke blomsterknoppene (de må plukkes i fullt solskinn mens de er brettet ut) og lag nok sirup til mange måneder framover. Den kan også brukes som smakstilsetning til andre drinker - også uten alkohol - eller desserter.
Løvetanndrink
Bruk løvetann til noe veldig godt og leskende
Les også
Løvetann - en naturnær drink med akevitt og løvetannsirup
Fremgangsmåte
- Legg godt skylte løvetannblader på innsiden av et høyt glass.
- Fyll med isbiter, tilsett akevitt, sitronsaft og løvetannsirup.
- Topp med Villbryg Skog_02 - et alkoholfritt brygg med smak av norsk skog.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Sendt inn av Cornelia Øiestad fra Villbrygg,Terje Dybdahl og Martin Gawlyta fra Dialekt Bar på M/S Bjørvika
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul
For sjokoladefudge er av typen guilty pleasures - søtsaker det er vanskelig å holde fingrene unna. Men da lager du bare nye porsjoner.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne
Vi snakker om Vallée de la Marne som er det mest dominerende underområdet i Champagne, men samtidig det mest anonyme. Det var før.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Dette er den beste julevinen
Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.
Les hele sakenGodtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul
For sjokoladefudge er av typen guilty pleasures - søtsaker det er vanskelig å holde fingrene unna. Men da lager du bare nye porsjoner.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne
Vi snakker om Vallée de la Marne som er det mest dominerende underområdet i Champagne, men samtidig det mest anonyme. Det var før.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961
2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Dette drikker du til pinnekjøtt
De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Dette er den beste julevinen
Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.
Les hele saken