Hvordan kan man bli irritert over noe som er så vakkert og sommerlig som løvetann er egentlig veldig vanskelig å forstå. Denne ressursen burde brukes mye mer enn vi gjør. Selv laget jeg i sin tid vin av løvetann - et godt stykke arbeid å smale sammen nok kronblader til en stor plastdunk med vin, men det var en fin sommersyssel. Så i stedet for å irritere deg, sett i gang med å plukke blomsterknoppene (de må plukkes i fullt solskinn mens de er brettet ut) og lag nok sirup til mange måneder framover. Den kan også brukes som smakstilsetning til andre drinker - også uten alkohol - eller desserter.
Løvetanndrink
Bruk løvetann til noe veldig godt og leskende
Les også
Løvetann - en naturnær drink med akevitt og løvetannsirup
Fremgangsmåte
- Legg godt skylte løvetannblader på innsiden av et høyt glass.
- Fyll med isbiter, tilsett akevitt, sitronsaft og løvetannsirup.
- Topp med Villbryg Skog_02 - et alkoholfritt brygg med smak av norsk skog.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Sendt inn av Cornelia Øiestad fra Villbrygg,Terje Dybdahl og Martin Gawlyta fra Dialekt Bar på M/S Bjørvika
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.
Les hele sakenEvents single
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.
Les hele saken