Drikke
Viktig å vite om glass - slik velger du glass til drinkene
Foto: (~UserGI15633745)

Viktig å vite om glass - slik velger du glass til drinkene

Skal du gjøre karriere som bartender, enten i en virkelig bar eller i din private, må du kunne behandle glass riktig, og samtidig kunne velge riktig glass til drikkevarene du skal serverer.
04 Mars 2019 - 21:26

Glass er utvilsomt er viktig. Det at det du serverer ser delikat og innbydende ut har ubevisst stor innvirkning på smaken. Tenk deg en delikat garnert drink, god på smak, og servert i et stilfullt glass. Tenk deg så en drink med nøyaktig samme smak, men med en grumsete brun farge, garnert med en overdimensjonert skjev appelsinskive, og servert med et knallrødt sugerør og en lysegrønn rørepinne. Hvilken drink ville du ha valgt?

11 viktige regler om behandling av glass

  • Poler alltid glass som henger eller står i nærheten av lyskilder. En slik plassering gjør at den minste såpe eller støvflekk synes.

  • Hold alltid glass i stetten. Glass uten stett holdes på midten eller nederst på glasset, aldri der gjesten skal drikke.

  • Fjern alltid leppestift med en klut før glassene settes i oppvaskmaskinen, det er sjelden en vanlig oppvask fjerner slike merker.

  • Sett aldri rene glass direkte på benken eller i hylla uten å ha en matte eller en duk under.

  • Skift vann i oppvaskmaskinen regelmessig.

  • Har du ved en feiltagelse hatt melk eller fløte i et pilsglass så kast glasset. Dette glasset er ødelagt.

  • Glass med hakk i må kastes.

  • Før man setter glass det har vært fløte e.l i,  skal disse skylles godt og vaskes for hånd før de settes i maskinen. Gjelder også glass det har vært nøtter e.l i.

  • Bruk aldri glasset som en isskje.

  • Fingre nedi glasset når du rydder er ikke tillatt.

  • Når du fyller opp i baren, vær forsiktig med glassene. De er som oftest veldig dyre, og det er veldig kjedelig å få glasskår utover det hele.

 

Forskjellige typer

         

Highball

Brandy Sniffer

Collins

Shot

Cordial

         

Cocktail

Irish Coffee

Old Fashioned/
Rocksglass

Parfait

Pousse Cafe

         

Red Wine

White Wine

Champagne
Flute

Sherry

Sour

         

Beer Pilsner

Beer Mug

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Blant 52 nyheter i taxfreehyllene er det noen virkelig lekre bobler å ta med hjem
+
Tester

Blant 52 nyheter i taxfreehyllene er det noen virkelig lekre bobler å ta med hjem

En akevitt, og et par-tre rødviner, men de fleste andre vinene kan du styre unna - eller kjøpe på polet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Til denne lune couscoussalat kan du godt bruke rester av pølse eller sågar lammestek
Dagens rett

Til denne lune couscoussalat kan du godt bruke rester av pølse eller sågar lammestek

Uansett hva du velger, får de en varm innpakning i den riktig så krydrete couscousen. Hvor krydret den skal være, bestemmer du selv,

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vinprodusenter står sammen for å beskytte barolo
+

Vinprodusenter står sammen for å beskytte barolo

Mens det tidligere var et skille mellom de moderne baroloprodusentene og de tradisjonelle, er dette skillet på vei til å viskes ut. Nå samler regionens aktører seg om andre oppgaver i kjølvannet av klimaendringene og den økte etterspørselen etter barolo.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Møt Vietto-familien - en typisk vinprodusent i Piemonte
+

Møt Vietto-familien - en typisk vinprodusent i Piemonte

Piemonte handler om tradisjoner som holdes i hevd av en lang rekke familier. Men også disse trykker den nye trenden med enkeltvinmarksviner, MGA, til brystet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Blant 52 nyheter i taxfreehyllene er det noen virkelig lekre bobler å ta med hjem
+
Tester

Blant 52 nyheter i taxfreehyllene er det noen virkelig lekre bobler å ta med hjem

En akevitt, og et par-tre rødviner, men de fleste andre vinene kan du styre unna - eller kjøpe på polet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Til denne lune couscoussalat kan du godt bruke rester av pølse eller sågar lammestek
Dagens rett

Til denne lune couscoussalat kan du godt bruke rester av pølse eller sågar lammestek

Uansett hva du velger, får de en varm innpakning i den riktig så krydrete couscousen. Hvor krydret den skal være, bestemmer du selv,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Oxford Companion to Wine - selve vinbibelen - er nå i ny utgave - også digitalt

Vinleksikonet alle vininteresserte må har, er i ny versjon med 1 million oppføringer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag noe søtt og godt med de norske eplene
Guide
Eplekaker og desserter

Lag noe søtt og godt med de norske eplene

De norske eplene er ikke bare gode å sette tenna i. De er ypperlige i desserter og kaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nyt smaken av elegante viner fra Burgund og Limoux
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 16. oktober

Nyt smaken av elegante viner fra Burgund og Limoux

Smak hvorfor viner fra Burgund og Limoux er så ettertraktet blant vinelskere verden over.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vinprodusenter står sammen for å beskytte barolo
+

Vinprodusenter står sammen for å beskytte barolo

Mens det tidligere var et skille mellom de moderne baroloprodusentene og de tradisjonelle, er dette skillet på vei til å viskes ut. Nå samler regionens aktører seg om andre oppgaver i kjølvannet av klimaendringene og den økte etterspørselen etter barolo.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her