Drikke
Viktig å vite om glass - slik velger du glass til drinkene
Foto: (~UserGI15633745)

Viktig å vite om glass - slik velger du glass til drinkene

Skal du gjøre karriere som bartender, enten i en virkelig bar eller i din private, må du kunne behandle glass riktig, og samtidig kunne velge riktig glass til drikkevarene du skal serverer.
04 Mars 2019 - 20:26

Glass er utvilsomt er viktig. Det at det du serverer ser delikat og innbydende ut har ubevisst stor innvirkning på smaken. Tenk deg en delikat garnert drink, god på smak, og servert i et stilfullt glass. Tenk deg så en drink med nøyaktig samme smak, men med en grumsete brun farge, garnert med en overdimensjonert skjev appelsinskive, og servert med et knallrødt sugerør og en lysegrønn rørepinne. Hvilken drink ville du ha valgt?

11 viktige regler om behandling av glass

  • Poler alltid glass som henger eller står i nærheten av lyskilder. En slik plassering gjør at den minste såpe eller støvflekk synes.

  • Hold alltid glass i stetten. Glass uten stett holdes på midten eller nederst på glasset, aldri der gjesten skal drikke.

  • Fjern alltid leppestift med en klut før glassene settes i oppvaskmaskinen, det er sjelden en vanlig oppvask fjerner slike merker.

  • Sett aldri rene glass direkte på benken eller i hylla uten å ha en matte eller en duk under.

  • Skift vann i oppvaskmaskinen regelmessig.

  • Har du ved en feiltagelse hatt melk eller fløte i et pilsglass så kast glasset. Dette glasset er ødelagt.

  • Glass med hakk i må kastes.

  • Før man setter glass det har vært fløte e.l i,  skal disse skylles godt og vaskes for hånd før de settes i maskinen. Gjelder også glass det har vært nøtter e.l i.

  • Bruk aldri glasset som en isskje.

  • Fingre nedi glasset når du rydder er ikke tillatt.

  • Når du fyller opp i baren, vær forsiktig med glassene. De er som oftest veldig dyre, og det er veldig kjedelig å få glasskår utover det hele.

 

Forskjellige typer

         

Highball

Brandy Sniffer

Collins

Shot

Cordial

         

Cocktail

Irish Coffee

Old Fashioned/
Rocksglass

Parfait

Pousse Cafe

         

Red Wine

White Wine

Champagne
Flute

Sherry

Sour

         

Beer Pilsner

Beer Mug

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her