Ukens vin
Sikre deg denne pose-hvitvinen til maifesten

Sikre deg denne pose-hvitvinen til maifesten

Pouch-vin er tingen når du skal ta med deg drikke som skal rekke til mye. Denne utgaven er ikke bare lett å frakte med seg, men smaker fortreffelig til forskjellige retter.
Aase E. Jacobsen
07 Mai 2019 - 13:45

Det er nemlig ikke noen hvilken som helst hvitvin som er tappet i dette populære formatet, men derimot en vin med mye karakter. Cazes Roller 2018 er laget av biodynamisk dyrkete druer og ville normalt sett vært brukt til en tradisjonsrik vin, nemlig  Muscat de Rivesaltes, en såkalt vin doux naturel, som er laget av delvis gjæret druemost som tilsettes nøytralt brennevin når sukkerinnholdet er korrekt. Men ingen etterspør slike søte (og sterke) viner lenger, derfor er muscatdruene blitt til en tørr hvitvin. 

Og du verden for en god jobb de gjør her, riktignok med litt drahjelp fra viognier. Sammen danner de en aromatisk, men ikke voldsom vin, derimot med muscatdruens fine syrlighet og appelsintoner og viognierdruens fedme i veldig god balanse. 

Kalk- og leirjorden har steiner i overflaten.

Druematerialet kommer fra Domaine Cazes' vinmarker i Agly som har vært dyrket biodynamisk i mer enn 20 år. Cazes er en av bio-pionerne i Roussillon. 

Les mer om denne delen av Roussillon her

Produsenten oppgir å ha høstet muscatdruene ved forskjellige modenhetsgrader for på den måten å hente ut såvel friskhet og bittertoner som modne frukt- og blomstertoner. Vinen er ikke filtrert, men klaret ved hjelp av bentonitt som er en type vulkansk leire som binder til seg partikler i vinen som ellers ville felles ut etter en tid i posen. 

Les mer om produsenten her

Se produsentens andre viner her

Roller er den perfekte festvin når mange forskjellige smaker står på menyen, som det ofte gjør på denne tiden av året. Om posen den kommer i skal transporteres i en varm bil eller offentlig transport, er den veldig lett å avkjøle i en bøtte med kaldt vann og isbiter. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

  • Produsent:
    Dom. Cazes
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    1.50l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Pays d'Oc
    Pris:
    269.90 kr
    Varenummer:
    10791006
    86 POENG
    Cazes Roller
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her