UKENS VIN: Sikre deg denne pose-hvitvinen til maifesten
Ukens vin

Sikre deg denne pose-hvitvinen til maifesten

Pouch-vin er tingen når du skal ta med deg drikke som skal rekke til mye. Denne utgaven er ikke bare lett å frakte med seg, men smaker fortreffelig til forskjellige retter.

Det er nemlig ikke noen hvilken som helst hvitvin som er tappet i dette populære formatet, men derimot en vin med mye karakter. Cazes Roller 2018 er laget av biodynamisk dyrkete druer og ville normalt sett vært brukt til en tradisjonsrik vin, nemlig  Muscat de Rivesaltes, en såkalt vin doux naturel, som er laget av delvis gjæret druemost som tilsettes nøytralt brennevin når sukkerinnholdet er korrekt. Men ingen etterspør slike søte (og sterke) viner lenger, derfor er muscatdruene blitt til en tørr hvitvin. 

Og du verden for en god jobb de gjør her, riktignok med litt drahjelp fra viognier. Sammen danner de en aromatisk, men ikke voldsom vin, derimot med muscatdruens fine syrlighet og appelsintoner og viognierdruens fedme i veldig god balanse. 

Kalk- og leirjorden har steiner i overflaten.

Druematerialet kommer fra Domaine Cazes' vinmarker i Agly som har vært dyrket biodynamisk i mer enn 20 år. Cazes er en av bio-pionerne i Roussillon. 

Les mer om denne delen av Roussillon her

Produsenten oppgir å ha høstet muscatdruene ved forskjellige modenhetsgrader for på den måten å hente ut såvel friskhet og bittertoner som modne frukt- og blomstertoner. Vinen er ikke filtrert, men klaret ved hjelp av bentonitt som er en type vulkansk leire som binder til seg partikler i vinen som ellers ville felles ut etter en tid i posen. 

Les mer om produsenten her

Se produsentens andre viner her

Roller er den perfekte festvin når mange forskjellige smaker står på menyen, som det ofte gjør på denne tiden av året. Om posen den kommer i skal transporteres i en varm bil eller offentlig transport, er den veldig lett å avkjøle i en bøtte med kaldt vann og isbiter. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Cazes Roller

Produsent:
Dom. Cazes
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
1.500l
Land:
Frankrike
Område:
Languedoc-Roussillon
Pris:
269,90 kr
Varenummer:
10791006
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen