Unik middag med Frithjof Nicolaysen

Bli med på en gastronomisk rundreise i vinens verden sammen med en av Norges fremste autoriteter på vin.
Redaksjonen
11 September 2006 - 12:55

Denne kvelden får Bergen besøk av selveste Frithjof Nicolaysen som skal lede oss gjennom noen av verdens fremste vinområder i det vi nyter en fabelaktig meny satt opp av de dyktige kokkene ved Lucullus. Det lover med andre ord for en helt spesiell og spennende middag i Bergens mest særegne selskapslokaler - Det glade Bergen.
 
Denne smakingen blir også arrangert i Stavanger .

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)
 

Et livsverk
Frithjof Nicolaysen har jobbet med vin i nesten hele sitt voksne liv, og han har gjennom en årrekke vært kvalitetssjef først i Vinmonopolet, og siden i Arcus. I sitt virke mottok han i 1998 hederstittelen Conseiller d'Honneur av Commanderie de Bordeaux for stor innsatsvilje, glede og entusiasme i vinens tjeneste.

Hans store fanesak er den objektive sensorikk - eller hvordan vi oppfatter vin og brennevin, og denne kvelden har han funnet frem syv av sine beste viner for oss. Gå ikke glipp av denne enestående sjansen til å lære mer om nettopp vinsmaking av landets fremste ekspert på emnet.

En rundreise i vinens verden
Turen denne kvelden går først til Frankrike og nærmere bestemt vinmarkene sørvest for Limoux i Languedoc-Roussillon, hvor Nicolaysen har funnet en spennende representant for viognier-druens fruktige og aromatiske stil.

Vi holder oss i Frankrike en stund til i det vi får servert en ypperlig vin fra huset Dulong i Bordeaux. Dette berømte vinområdet ved Atlanterhavskysten har nær sagt et perfekt klima for dyrking av vindruer, og gjennom flere generasjoners perfeksjonering har området blitt ensbetydende med vin av ypperste kvalitet.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)
 

Italia
Vi forflytter oss til det fjellrike landskapet sørøst i Italia - nærmere bestemt Abruzzo. Området er viden kjent for sine flotte Montepulciano-viner, og denne kvelden får vi smake en vin som har enorm fargeintensitet, rikhet og substans.

Piemonte betyr "ved foten av fjellet" og det er i le av Alpene vi finner de tradisjonsrike vingårdene. I Barolo finner vi produsenten Fenocchio som siden 1864 har produsert  typeriktige viner med basis i regionens druer - Nebbiolo, Barbera og Dolcetto. Denne kvelden er det Barbera d'Alba som står på menyen.

Norsk eleganse i Chile
For 20 år siden gjorde bergensrederen Dan Odfjell delvis chilener av seg ved å kjøpe en vingård i Chile. Odfjell-haciendaen ligger 45 minutter med bil sørvest for Santiago. Her er klimaet påvirket av nærheten til Stillehavet hvilket betyr lavere gjennomsnittstemperaturer og dermed lengre modningstid for druene enn eksempelvis lenger øst i dalen. Dette gjør klimaet perfekt for vindyrking. I kveld får du smake en av deres beste viner, og kan selv smake hvorfor deres viner får så mye oppmerksomhet i vinverden.

Søte desserter
Det er ikke kun én, men to dessertviner vi skal få denne kvelden. Den første av disse kommer fra det spennende vinområdet Navarra, nord i Spania. Det er nettopp her- i de fjellrike områdene ved Pamplona, vi finner et av Spanias eldste vinhus med mer enn 360 års historie bak seg - Bodegas Chivite.

Midt i hjertet av det klassiske Valpolicella-området ligger eiendommen til Campagnola, som også serverer kveldens siste vin. Recioto della Valpolicella Classico "Casotto del Merlo" er en Valpolicella fremstilt av tørkede druer med avbrutt gjæring. Campagnola fikk sin første utmerkelse for god vin så tidlig som i 1907 og har perfeksjonert produksjonen siden.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)
 

Dette er vinene vi får smake denne kvelden:

MENY
Frithjof Nicolaysen
Det glade Bergen
21. september 2006
*
Kamskjellsavarin med kaviarsaus
Collection Frithjof Nicolaysen Viognier 2005
Marquis d'Alban Sauvignon 2003
**
Kalv med sesongens grønnsaker og morkelcremesaus
Collection Frithjof Nicolaysen Montepulciano
Fenocchio Barbera d'Alba Superiore 2004
Orzada Carignan 2002
***
Pannacotta med Cointreaumarinerte bringebær
Gran Feudo Moscatel 2005
Casotto del Merlo Recioto della Valpolicella Classico 2004

 
è Meld deg på her (klikk)
 
Tid: 21. september 2006 kl. 19.00 - 23.00
Pris: kroner 795 inkl. mva
Sted: Det glade Bergen, Strandgaten, 5004 Bergen

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 210906. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 18.09.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her