Verdenstopper til Tromsø

Eivind Hellstrøm er med når 115 av verdens beste kokker kommer til Tromsø i midten av april.

Det er en en tredagers sjømatreise langs kysten som står på programmet.
 
- Når restaurantnettverket Relais Gourmands legger sitt årlige fagseminar til Norge sier det mye om posisjonen Norge har som sjømatnasjon. Kokkene tilhører verdens absolutte toppsjikt og setter standarden for tusenvis av restaurant- og hotellkjøkken verden rundt. Nå har vi en unik mulighet til å vise dem hva Norge kan by på av mat fra havet, natur og opplevelser, sier påtroppende markedsdirektør i Eksportutvalget for fisk, Merete Kristiansen i en pressemelding.

200 stjerner
Mandag 16. april lander kokkene i ishavsbyen. Eksportutvalget for fisk og Hurtigruten Group skal sørge for at kokkene fra restaurantene i nettverket med tilsammen 200 stjerner i Guide Michelin får et varig inntrykk av norsk sjømat.
Vakker sjøreise
- Norske mesterkokker, ledet av Bagatelle-sjef Eyvind Hellstrøm vil gå om bord i Kirkenes og benytte de to dagene det tar til Tromsø sammen med våre folk som en forberedelse for å lage fantastisk norsk sjømat, forteller en stolt produktutviklingssjef i Hurtigruten, Vebjørn Jacobsen.

- For oss er dette en fantastisk mulighet til å få fram den uslåelige kombinasjonen sjømat og reiseliv. Våre gjester, uansett om det er stjernekokker eller turister, forventer topp produkter hos oss og da er norsk sjømat et viktig element, forteller Jacobsen.

Fantastisk
- Norge er blitt kjent internasjonalt for gode prestasjoner på kokkesiden. Vi har flere verdensmestere i kokkekunst. Men ikke minst er Norge kjent ute i verden for fantastiske sjømatprodukter. Dette skaper en nysgjerrighet blant kokker ute i verden. De ønsker å komme hit for å bli inspirert og for å lære mer. Dette gir store muligheter for norsk sjømat. Gjennom å gi kokkene fra Relais Gourmands en sterk opplevelse med norsk natur og norsk sjømat vil nye sjømat- og reiselivsprodukter finne nye veier ut i verden, sier Eyvind Hellstrøm fra Bagatelle.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen