Viktig møteplass

Sjømatmessen China Fisheries ble i år arrangert i Dalian og øker voldsomt i størrelse og betydning. Messen er nå fiskerinæringens viktigste internasjonale møteplass i Asia.
Redaksjonen
19 November 2007 - 10:00

- China Fisheries ser ut til å bli Asias svar på European Seafood Exposition og stadig flere norske eksportører prioriterer å delta på denne messen, sier Åshild Nakken som er Eksportutvalget for fisk sin fiskeriutsending i Kina.
 
I år deltok selskapene Norway Pelagic, Seaborn og Marine Harvest med egen stand i samme område som Eksportutvalget for fisk og Innovasjon Norge.
 
Viktig
- Jeg tror det er viktig for Norsk fiskerinæring å være tilstede på denne messen. Bedriftene som deltar rapporterer at de oppnår gode kontakter og at China Fisheries er god møteplass for eksisterende kunder, sier Nakken.
 
Voksende marked
Kina er et hurtig voksende marked for norsk sjømat. Den gode økonomiske utviklingen i landet og en økende middelklasse gjør at flere har råd til å kjøpe norsk fisk og da spesielt norsk laks. Den stadig voksende kundegruppen finner også lettere norsk fisk ettersom et økende antall super- og hypermarkeder bedrer distribusjonen.
 
Så langt i år er det eksportert 6 840 tonn laks fra Norge til Kina. Sammenlignet med perioden januar til oktober 2006 er økningen 85 prosent. Den samlede sjømateksporten var ved utgangen av oktober på 808 millioner kroner som bringer eksporten til samme nivå som den var på samme tid i 2006.
 
Mye sjømat
Kinesere spiser mye sjømat og i tillegg til tradisjonelle sjømatprodukter fra Norge som laks, pelagiske fisker, torsk og kveite ble det på årets messe også sjøpølse presentert som et eksportprodukt fra Norge. Fire kinesiske kokker demonstrerte kinesiske retter basert på norske råvarer og til tider var trengselen stor foran EFFs stand. Serveringsforslagene for sjøpølse og annen norsk sjømat så absolutt ut til å falle i smak.
Mange av kokkene har jobbet for norsk sjømat i en årrekke og utgjør et team av kokker som benyttes i promotering av norsk fisk. Disse kokkene driver opplæring av butikkansatte, restaurantkokker, kokkeelever og promoterer norsk fisk på møter og seminarer som EFF arrangerer.
 
Fantastisk jobb
- De kinesiske kokkene er av uvurderlig betydning for vårt markedsarbeid i Kina. Som døråpnere, ambassadører og ikke minst utviklere av nye oppskrifter med norsk sjømat gjør de en fantastisk jobb. Ved å bruke disse kokkene på messen og la dem jobbe på et norsk område tror jeg vi har funnet en form som gjør norsk sjømat godt synlig på China Fisheries, sier Nakken.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her