Vil ha restaurant i Stortinget

- På sommeren skjer det uansett ikke noe her.
Redaksjonen
03 August 2010 - 08:02

Siden det siste møtet i Lagtinget, tidlig på morgenen 18. juni, har lagtingsalen på Stortinget stått tom og forlatt.

Nå mener Fremskrittsparti-representanten Jørund Henning Rytman at salen kunne vært enda bedre utnyttet.

- Det hadde vært helt fantastisk om vi kunne gjort salen om til restaurant og åpnet den for publikum - i alle fall på sommeren, sier Rytman.

- Da skjer det jo uansett ikke noe på Stortinget, argumenterer han overfor Dagens Næringsliv.

Finanskomite-representanten mener Lagtingets sal kunne blitt et fantastisk utstillingsvindu for det aller beste norsk kjøkken har å by på.

- Jeg ser for meg at for eksempel Kulinarisk Akademi kunne vært verdig oppdraget.
Når Rytman bøyer seg over gjerdet på balkongen over salen ser han rett ned på plassen der Lagtingspresidentens plass.

- Presidentplassen kan gjøres om til bar, foreslår Frp-representanten, som ikke ser noe upassende ved å slippe til feststemte, vanlige folk i en så ærverdig sal.
 
Hellstrøms meny
- Stortinget? Der skal jeg i alle fall ikke åpne ny restaurant, slår den tidligere Bagatelle-sjefen Eyvind Hellstrøm fast overfor avisen.

Hellstrøm sier fine lokaler og flott utsikt ikke er det viktigste for å skape en god restaurant, men menneskene inni. Han viser til verdens beste restaurant, noma i København, som ligger i et gammelt skipshus ytterst på bryggekanten.

Mesterkoken bidrar likevel med forslag til meny for "Restaurant Stortinget":
 - Det må være salma-laks med en tysk riesling, for eksempel trønderen Calle Fegths "Calles Riseling", foreslår Hellstrøm.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her