Vil ha restaurant i Stortinget

- På sommeren skjer det uansett ikke noe her.
Redaksjonen
03 August 2010 - 09:02

Siden det siste møtet i Lagtinget, tidlig på morgenen 18. juni, har lagtingsalen på Stortinget stått tom og forlatt.

Nå mener Fremskrittsparti-representanten Jørund Henning Rytman at salen kunne vært enda bedre utnyttet.

- Det hadde vært helt fantastisk om vi kunne gjort salen om til restaurant og åpnet den for publikum - i alle fall på sommeren, sier Rytman.

- Da skjer det jo uansett ikke noe på Stortinget, argumenterer han overfor Dagens Næringsliv.

Finanskomite-representanten mener Lagtingets sal kunne blitt et fantastisk utstillingsvindu for det aller beste norsk kjøkken har å by på.

- Jeg ser for meg at for eksempel Kulinarisk Akademi kunne vært verdig oppdraget.
Når Rytman bøyer seg over gjerdet på balkongen over salen ser han rett ned på plassen der Lagtingspresidentens plass.

- Presidentplassen kan gjøres om til bar, foreslår Frp-representanten, som ikke ser noe upassende ved å slippe til feststemte, vanlige folk i en så ærverdig sal.
 
Hellstrøms meny
- Stortinget? Der skal jeg i alle fall ikke åpne ny restaurant, slår den tidligere Bagatelle-sjefen Eyvind Hellstrøm fast overfor avisen.

Hellstrøm sier fine lokaler og flott utsikt ikke er det viktigste for å skape en god restaurant, men menneskene inni. Han viser til verdens beste restaurant, noma i København, som ligger i et gammelt skipshus ytterst på bryggekanten.

Mesterkoken bidrar likevel med forslag til meny for "Restaurant Stortinget":
 - Det må være salma-laks med en tysk riesling, for eksempel trønderen Calle Fegths "Calles Riseling", foreslår Hellstrøm.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her