Vippet Franzén/Lindeberg ned fra tronen

Vippet Franzén/Lindeberg ned fra tronen

Her er Sveriges beste restaurant, i følge prestisjekåring.

Møtet mellom Japan og Norden, intellektuell gastronomi og artisteri ga Esperanto prisen som Sveriges beste restaurant under White guides store kåring mandag.

Det lages mat på høyt nivå i Sverige om dagen. Det ble understreket av at seieren i ni av 14 kategorier gikk til spisesteder utenfor hovedstaden, fem av dem til Göteborg.

Den store vinneren hører imidlertid hjemme i Stockholm. Esperanto skjøv førsteplassen foran Franzén/Lindeberg ned fra tronen sistnevnte har sittet på de siste to årene.

- En gastronomi, som samvittighetsfullt og med en intellektuell tvist har videreutviklet sin egen stil til en prestasjon i ypperste verdensklasse – og som nå matches av en vin- og serviceopplevelse av ypperste klasse. Når det gjelder råvarer, teknikker og estetikk har kjøkkenet funnet alle broene mellom nordisk og japansk i et uovervinnelig artisteri som kan nytes med alle sanser, heter det poetisk i juryens begrunnelse, skriver svd.se – og ser framover mot Michelin-guidens stjernedryss 14.mars.

Bortsett fra sølvet i etter Esperanto i klassen for restauranter i internasjonal mesterklasse, gikk Franzén/Lindeberg tomhendte hjem fra kåringen mandag. I Sverige er det imidlertid allment kjent at stedet sikter mot sin tredje Michelin-stjerne, skriver nettstedet.

White Guide er en restaurantguide som hvert år tester og presenterer nærmere 800 restauranter i bokform, på nettet og i en app. Med et års mellomrom kårer guiden også Sveriges beste spisesteder.

LES OGSÅ: Noma-kokker åpner ny restaurant

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen