Vippet Franzén/Lindeberg ned fra tronen

Vippet Franzén/Lindeberg ned fra tronen

Her er Sveriges beste restaurant, i følge prestisjekåring.

Møtet mellom Japan og Norden, intellektuell gastronomi og artisteri ga Esperanto prisen som Sveriges beste restaurant under White guides store kåring mandag.

Det lages mat på høyt nivå i Sverige om dagen. Det ble understreket av at seieren i ni av 14 kategorier gikk til spisesteder utenfor hovedstaden, fem av dem til Göteborg.

Den store vinneren hører imidlertid hjemme i Stockholm. Esperanto skjøv førsteplassen foran Franzén/Lindeberg ned fra tronen sistnevnte har sittet på de siste to årene.

- En gastronomi, som samvittighetsfullt og med en intellektuell tvist har videreutviklet sin egen stil til en prestasjon i ypperste verdensklasse – og som nå matches av en vin- og serviceopplevelse av ypperste klasse. Når det gjelder råvarer, teknikker og estetikk har kjøkkenet funnet alle broene mellom nordisk og japansk i et uovervinnelig artisteri som kan nytes med alle sanser, heter det poetisk i juryens begrunnelse, skriver svd.se – og ser framover mot Michelin-guidens stjernedryss 14.mars.

Bortsett fra sølvet i etter Esperanto i klassen for restauranter i internasjonal mesterklasse, gikk Franzén/Lindeberg tomhendte hjem fra kåringen mandag. I Sverige er det imidlertid allment kjent at stedet sikter mot sin tredje Michelin-stjerne, skriver nettstedet.

White Guide er en restaurantguide som hvert år tester og presenterer nærmere 800 restauranter i bokform, på nettet og i en app. Med et års mellomrom kårer guiden også Sveriges beste spisesteder.

LES OGSÅ: Noma-kokker åpner ny restaurant

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen