Vodka fikk Nyt Norge-merke

Vodka fikk Nyt Norge-merke

Egge Gårds nye vodka er første alkoholholdige produkt med det offisielle kvalitetsstempelet.

Da Egge Gård i Lier nylig lanserte sin vodka på Vinmonopolet, var det også debuten for Nyt Norge-merket på et alkoholholdig produkt.

Nyt Norge-merket er en veiledning til forbrukere som ønsker å kjøpe norske produkter.

– Vodka fra Egge Gård tilfredsstiller alle kravene som skal til for å benytte merket; norsk råvare, norsk produksjonssted og at gårdsbrukene som har levert potetene er kvalitetssikret. At produktet merkes med NYT NORGE er en selvfølge og vi ønsker en ny produktgruppe velkommen, sier Marit Jerven i Matmerk.

Innovasjon Norge bevilger nå 250 000 kroner for å styrke samarbeidet av norske gårdsbrennerier.

– Flere gårdsbruk produserer i dag alkoholholdige drikker av høy kvalitet, og jeg tror et tettere samarbeid mellom produsentene vil løfte denne næringen ytterligere, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå.

L ES OGSÅ: Samler norske produsenter

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen