Samler norske produsenter

Samler norske produsenter

Stadig flere norske produsenter av alkoholholdige produkter organiserer seg.

Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF) har fått tre nye norske produsenter  som medlemmer i foreningen,  Ciderhuset i Balestrand, Hardanger Saft- og Siderfabrikk og Ulvik Frukt og Cideri. 

- Norge får et stadig større miljø innenfor produksjon av kvalitetsbrennevin og sider. Vi er glade for at de ledende aktørene nå er samlet i VBFs produsentseksjon, som fra før har Arcus Gruppen, Egge Gård, Eplegården og K.G Puntervold som medlemmer, sier generalsekretær Ingunn Jordheim i VBF.

Rammevilkår må bedres

Norsk produksjon av alkohol har lange tradisjoner og er en viktig kulturbærer. Rammevilkårene for næringen må legges bedre til rette for å sikre at det skal være mulig å drive innenfor denne sektoren også i Norge.

- For at disse småskalaprodusentene skal kunne overleve, må de få lov til å informere om produktene på hjemmesidene sine og få presentert seg på ulike lokale arrangementer og messer, for eksempel på Matstreif og Bondens Marked, sier Ingunn Jordheim i VBF.

I følge helsemyndighetene er dette i dag ikke tillatt, og det legger strenge begrensninger på denne bransjens muligheter til å lykkes.

Mer informasjon om produsentene

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen