Matkurs og vinkurs

Wine Makers Dinner 1. juli i Oslo

Winemakers Dinner: En helaften med spansk eleganse og heftige smaker på Bon Lio

Winemakers Dinner: En helaften med spansk eleganse og heftige smaker på Bon Lio

Det blir høy puls når Bon Lios kreative og smaksintense kjøkken utfordres av energisk vin fra Catalonia. Dette ligger an til å bli sommerens kulinariske høydepunkt.
12 April 2020 - 11:20

Det blir en svært spennende aften når spanske Cosmic Vinyaters inntar Bon Lio denne sommerkvelden i juli. Kjøkkensjef Cato Pedersen Wara har kreert en leken og velsmakende meny til dette unge og attraktive vinhusets fantastiske viner.

 

Cosmic Vinyaters produserer økologiske og naturlige viner i Emporda og Penedes. Vinmakeren bak er unge Salvador «Salva» Batlle. Salva  produserte sin første vin allerede som 16-åring  fra foreldrenes vinmark i Penedes. I 2013 kjøpte han et lite forlatt vineri med tilhørende leilighet i Emporda, og har gradvis økt sin produksjon her med ett sterkt fokus på lokale druer.

I dag har Salva overtatt flere gamle vinmarker i området etter å ha blitt tilbudt dem av lokale vinbønder, og han replanter også mye carignan blanc med tanke på fremtidige generasjoner. De siste årene har Salva også podet lokale druer vekk fra de internasjonale druesortene plantet på 80-tallet.

Salva produserer vin basert på en filosofi om å ta vare på vinstokkene og integriteten til druene. Han lager kun viner av én druesort, med minst mulig inngripen og med høyest mulig respekt for druens naturlige og energiske opprinnelse. Dette har resultert i svært friske, delikate og elegante viner. Dette er en av grunnene til at Cosmic Vinyetars er valgt ut av en av verdens beste restauranter, El Celler de Can Roca, som ligger i området.

Restaurant Bon Lio. 

Bon Lio har høstet lovord, og er blant annet nevnt i Michelinguiden, etter at restauranten i fjor flyttet sitt lille krypinn på Fredensborg til nye større lokaler i Millsgården på Grünerløkka. Kjøkkensjef på Bon Lio, Cato Pedersen Wara,  og hans team har kreert en svært så innbydende meny  til denne smakfulle aftenen. Her møter sommerens norske råvarer spennende spanske smaker på både tallerken og i glasset. Velkommen til en kveld der spansk eleganse står i fokus. 

Her kan du lese mer om Bon Lio

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs er blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand mellom hver gjest. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Husk at du som medlem får rabatt på denne middag. Du blir medlem her. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her