Matkurs og vinkurs

Wine Makers Dinner 1. juli i Oslo

Winemakers Dinner: En helaften med spansk eleganse og heftige smaker på Bon Lio

Winemakers Dinner: En helaften med spansk eleganse og heftige smaker på Bon Lio

Det blir høy puls når Bon Lios kreative og smaksintense kjøkken utfordres av energisk vin fra Catalonia. Dette ligger an til å bli sommerens kulinariske høydepunkt.
12 April 2020 - 12:20

Det blir en svært spennende aften når spanske Cosmic Vinyaters inntar Bon Lio denne sommerkvelden i juli. Kjøkkensjef Cato Pedersen Wara har kreert en leken og velsmakende meny til dette unge og attraktive vinhusets fantastiske viner.

 

Cosmic Vinyaters produserer økologiske og naturlige viner i Emporda og Penedes. Vinmakeren bak er unge Salvador «Salva» Batlle. Salva  produserte sin første vin allerede som 16-åring  fra foreldrenes vinmark i Penedes. I 2013 kjøpte han et lite forlatt vineri med tilhørende leilighet i Emporda, og har gradvis økt sin produksjon her med ett sterkt fokus på lokale druer.

I dag har Salva overtatt flere gamle vinmarker i området etter å ha blitt tilbudt dem av lokale vinbønder, og han replanter også mye carignan blanc med tanke på fremtidige generasjoner. De siste årene har Salva også podet lokale druer vekk fra de internasjonale druesortene plantet på 80-tallet.

Salva produserer vin basert på en filosofi om å ta vare på vinstokkene og integriteten til druene. Han lager kun viner av én druesort, med minst mulig inngripen og med høyest mulig respekt for druens naturlige og energiske opprinnelse. Dette har resultert i svært friske, delikate og elegante viner. Dette er en av grunnene til at Cosmic Vinyetars er valgt ut av en av verdens beste restauranter, El Celler de Can Roca, som ligger i området.

Restaurant Bon Lio. 

Bon Lio har høstet lovord, og er blant annet nevnt i Michelinguiden, etter at restauranten i fjor flyttet sitt lille krypinn på Fredensborg til nye større lokaler i Millsgården på Grünerløkka. Kjøkkensjef på Bon Lio, Cato Pedersen Wara,  og hans team har kreert en svært så innbydende meny  til denne smakfulle aftenen. Her møter sommerens norske råvarer spennende spanske smaker på både tallerken og i glasset. Velkommen til en kveld der spansk eleganse står i fokus. 

Her kan du lese mer om Bon Lio

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs er blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand mellom hver gjest. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Husk at du som medlem får rabatt på denne middag. Du blir medlem her. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her