Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 31. mai i Oslo

Winemakers Dinner: Friske sommerviner fra Østerrike møter kortreist mat på Kolonihagen Frogner

Winemakers Dinner: Friske sommerviner fra Østerrike møter kortreist mat på Kolonihagen Frogner

Denne kvelden vil bli magisk. Stefan Langmann kommer med sine anerkjente roséviner og hvitviner, og Kolonihagen på Frogner har satt sammen en sommerlig meny som harmonerer perfekt. Gled dere til en smak av sommer.
16 Mai 2022 - 13:00
Langm.Foto Augenblick007.jpg [8.29 MB]
Stefan Langmann


Stefan Langmann lager vin i Weststeiermark i Østerrike, han lager hvite viner på Sauvignon Blanc og noen røde viner, men er aller mest kjent for sine roséviner som kalles Schilcher.

Dette er rosévin fra Weststeiermark som må være laget på den lokale druesorten blauer wildbacher. Den er ofte litt mørk i fargen, knusktørr og svært syrerik. Det er en drue som sjeldent dyrkes utenfor Østerrike og som nesten utelukkende brukes til rosévin.

Du finner ikke veldig mye Schilcher på det norske markedet fordi østerrikerne drikker den helst selv. Langmann har allikevel ganske stor eksport til nettopp Norge.

Schilcher har en fin bærpreget fruktighet og sammen med en fantastisk intens syre er de veldig matvennlige. Sauvignon blanc er også en matvennlig drue og Stefans elegante og syrefriske versjoner er gode til grønnsaker som til mer kompliserte fisk- og skalldyrretter.

Dani u. Stefan.jpg [7.70 MB]
Dani og Stefan Langmann i sine vinmarker i Weststeiermark

Stefan Langmann og kona Dani tok over vingården i år 2000, og mye har skjedd siden den gang. De sprøyter ikke i vinmarkene og alle druer håndplukkes for å få den beste kvaliteten. Weststeiermark ligger ved foten av alpene, så vinmarkene ligger høyt 420-600 m.o.h.

Under ser du et bilde av vinmarken Hochrail, som er blitt kåret til Østerrikes vakreste sted. I disse stupbratte vinmarkene høyt over havet, får Langmann dyrket noen av sine aller beste druer.

Langmann-Hochgrail-01.jpg [6.65 MB]
Den ikoniske vinmarken Hochgrail

Her møter altså bærekraftig vin lokale og økologiske råvarer på fantastiske Kolonihagen Frogner. De har satt sammen en femretters meny spesialtilpasset Langmanns friske viner. Restauranten som faktisk har holdt på helt siden 2009, nyåpnet i 2017. De har kommet ut på den lyse siden av en tøff pandemi og gleder seg til denne kvelden.

Meny Kolonihagen 31.05.22.jpg [52.83 KB]
Kveldens meny med viner

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.



Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her