Blåbærpai med vaniljekrem og smuldrelokk

Fremgangsmåte

Ingredienser: 

Paideig

1 stk. ferdig rullet paideig

-------------

Fyll: 

5 dl vaniljekrem 

------------

400-600 gram frosne blåbær 

1-2 dl sukker

2-4 ss potetmel

--------

Smuldredeig: 

100 gram sukker 

100 gram mel 

100 gram havregryn

100 gram smør

Fremgangsmåte: 

Brett/trykk paideigen på plass i formen og stek den på 180 grader i midterste rille i 12-15 min og ta den ut når den er ferdig. 

Mens paein forsteker kan du blande sammen smuldredeigen og blåbærfyllet. 

Smuldredeigen: Bland sammen smør, mel, havregryn. Kna så inn smøret slik at alt er jobbet godt sammen. 

Blåbærfyllet: Bland blåbær, sukker og potetmel sammen forsiktig. Kan gjerne varmes litt i microen. Renn av overflødig veske, 

Siste innspurt: 

Smør vaniljekremen jevnt utover paibunnen. 

Fordel blåbærblandingen jevnt over vaniljekremen. 

Fordel smuldrefyllet på toppen over det hele. 

Paien stekes så videre på midterste rille i 20-25 minutter. 

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin

Bli med til stjernerestauranten Savage i Oslo, opplev Franciacorta på sykkel, Etna rundt og et dypdykk i Oaxacas gastronomi og ekte mezcal.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her