Boknafisk - Dagbladet

Ingredienser
1200 g boknafisk 2 dl eddik (7%)
1 l vann
100 g lettsaltet flesk i terninger
1 løk i terninger

Fremgangsmåte

Boknafisk er torskefilet som har hengt ute noen dager til tørk.

Skjær fisken i 2- 3 cm tykke skiver og legg dem i vann tilsatt eddik i ca. 10 minutter. Skrubb fisken godt. Ikke dra skinnet av, da holder fiskestykkene seg dårligere sammen etter koking, og er vanskeligere å servere hele og pene. Kok opp vann tilsatt 2 ss salt per liter, legg i fisken og gi den et oppkok. La den trekke 15- 20 minutter før servering. Server med en blanding av stekt lettsaltet flesk og løk. Kokte poteter og gulrotstuing er godt tilbehør.

Dagbladets mattips.
Første gang publisert: mandag 8. mars 2004.

Sendt inn av Bjarne Berre

Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her