Boknafisk - Dagbladet

Ingredienser
1200 g boknafisk 2 dl eddik (7%)
1 l vann
100 g lettsaltet flesk i terninger
1 løk i terninger

Fremgangsmåte

Boknafisk er torskefilet som har hengt ute noen dager til tørk.

Skjær fisken i 2- 3 cm tykke skiver og legg dem i vann tilsatt eddik i ca. 10 minutter. Skrubb fisken godt. Ikke dra skinnet av, da holder fiskestykkene seg dårligere sammen etter koking, og er vanskeligere å servere hele og pene. Kok opp vann tilsatt 2 ss salt per liter, legg i fisken og gi den et oppkok. La den trekke 15- 20 minutter før servering. Server med en blanding av stekt lettsaltet flesk og løk. Kokte poteter og gulrotstuing er godt tilbehør.

Dagbladets mattips.
Første gang publisert: mandag 8. mars 2004.

Sendt inn av Bjarne Berre

Forsiden akkurat nå
Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du prøvd å lage lasagne av poteter?
Dagens rett

Har du prøvd å lage lasagne av poteter?

La poteten overta for pasta denne gangen og server en smaksrik potetlasagne med drikke etter hva lommeboken tåler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her