Brownies i tre størrelser

Ingredienser
Enkel porsjon
Liten form
100 g margarin
1,5 dl hvetemel
2 ts veniljesukker
4 ss bakekako
2 egg
3 dl sukker

Dobbel porsjon
24 cm springform
200 g margarin
3 dl hvetemel
4 ts vaniljesukker
8 ss bakekakao
4 egg
6 dl sukker

Tredobbel porsjon
Langpanne
300 g margarin
4,5 dl hvetemel
6 ts vaniljesukker
12 ss bakekakao
6 egg
9 dl sukker

Bruk bakepapir

Fremgangsmåte

1. Smelt margarinen i en kjele.
2. Ta kjelen av varmen og rør inn sukker, kakao, vaniljesukker, hvetemel og egg. Det går også an å ha i rosiner, nøtter etc. (Det går greit å røre sammen dette med en sleiv.)
3. Ha massen i en smurt og melstrødd form. Tykkelse ca 2 cm. (Bruk gjerne bakepapir, så får du kaken lettere ut igjen av formen.)
4. Stekes nederst i ovnen ved 175°C ca 30 - 30 minutter.

Brownies skal ha rårand inni for å holde seg seig. Ikke pakk den inn. Den blir likevel ikke gammel, og den er best når den er litt tørr utenpå og seig inni.
Brownies pyntes tradisjonelt med tørr melisstrø, gjerne over noen sjablonger av små runde lokk, og kantede pappbiter e.l. Kaken skjæres i små biter før servering.

Sendt inn av Linda Baade

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her