Brownies i tre størrelser

Ingredienser
Enkel porsjon
Liten form
100 g margarin
1,5 dl hvetemel
2 ts veniljesukker
4 ss bakekako
2 egg
3 dl sukker

Dobbel porsjon
24 cm springform
200 g margarin
3 dl hvetemel
4 ts vaniljesukker
8 ss bakekakao
4 egg
6 dl sukker

Tredobbel porsjon
Langpanne
300 g margarin
4,5 dl hvetemel
6 ts vaniljesukker
12 ss bakekakao
6 egg
9 dl sukker

Bruk bakepapir

Fremgangsmåte

1. Smelt margarinen i en kjele.
2. Ta kjelen av varmen og rør inn sukker, kakao, vaniljesukker, hvetemel og egg. Det går også an å ha i rosiner, nøtter etc. (Det går greit å røre sammen dette med en sleiv.)
3. Ha massen i en smurt og melstrødd form. Tykkelse ca 2 cm. (Bruk gjerne bakepapir, så får du kaken lettere ut igjen av formen.)
4. Stekes nederst i ovnen ved 175°C ca 30 - 30 minutter.

Brownies skal ha rårand inni for å holde seg seig. Ikke pakk den inn. Den blir likevel ikke gammel, og den er best når den er litt tørr utenpå og seig inni.
Brownies pyntes tradisjonelt med tørr melisstrø, gjerne over noen sjablonger av små runde lokk, og kantede pappbiter e.l. Kaken skjæres i små biter før servering.

Sendt inn av Linda Baade

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her