Chili con carne VG

Ingredienser
2 stk løk
0,5 kg kjøttdeig
1 ss tomatpuré
2 stk tomatbokser
5 fedd hvitløk, skrelt
3 stk soltørkede tomater, hakket
3 stk gulrøtter, skrelte
2 bk bønner, f. eks kidneybønner
1 ts kuminfrø
1 ts korianderfrø
1 stk chili, eller flere
1 ts chilipulver
2 stk paprika
4 ss rømme
tortillachips

Fremgangsmåte

Finhakk to gule løk. Stek den blankt i en stor gryte. Ha i kjøttdeig og stek på middels varme til den får litt farge. Ha i tomatboksene, tomatpurre og soltørkede tomater.

Finhakk hvitløksfeddene og ha i kjelen. Skjær gulrøtter i biter og ha i kjelen sammen med bønner.

Knus kumin og korianderfrø i morteren og ha i kjelen. Del chilien på langs og skrap ut frøene. Hakk den fint og ha i gryta sammen med chilipulver.

Fjern det hvite fra paprikaen og lag så store, flate biter du klarer. Legg dem i en ildfast form og ha dem under grillen til de begynner å bli svarte. Ta dem ut, hakk dem fint og ha dem i gryta. La gryta koke i ca 30-45 minutter.

Server med rømme og tortillachips.

Sendt inn av Else Birgit Østro

Forsiden akkurat nå
Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis
Dagens rett

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her