Craigs beste hamburger

Ingredienser
600 gram nykvernet kjøttdeig av okse
200 gram kjøttdeig av svin
rub-a-dub
salt og pepper
1 ts worcestersaus
2 ss hakket sjalottløk
4 eller 8 en-centimeter tjukke skiver løk
4 eller 8 en-centimeter tjukke skiver bifftomat
salatblader
eventuelt 8 skiver cheddar
sennep og eventuelt ketchup

Fremgangsmåte

Når Craig lager burger, bruker han en blanding av okse- og svinekjøtt, omtrent en firedel svin. Dette gir helt utrolig bra smak og saftighet. Svinekjøttet gjør også at burgeren holder sammen bedre.

Burgerne til Craig er rause, meget rause. I boka «Grillkongen Craig» anbefaler han 150- 180 gram per person, i virkeligheten er de neppe under 200. Craig bruker en krydderblanding som heter rub-a-dub, som han pleide å lage selv, men som nå også finnes i to gode utgaver fra Black Boy. Det er en slags grillgourmetenes piffi - godt til det meste. Du kan også nøye deg med salt og pepper og kanskje litt chilipulver.

Fyr opp grillen.

Bland okse- og svinedeig grovt og krydre med salt, pepper, rub-a-dub, worcestersaus og sjalottløk. Form 4 tjukke burgere. Ikke jobb for mye med kjøttet, det trenger ikke å bli helt jevnt blandet.

Pensle grillen med olje. Grill burgerne i 2 minutter på høy varme. Snu og stek 2 minutter på den andre siden. Flytt burgerne litt til side, til der varmen ikke er så intens. Sett på lokk, hvis du har og la står i 7- 10 minutter, avhengig av hvor stekt du liker dem. Snu dem én eller to ganger underveis.

Stek løkskivene 1- 2 minutter. Legg på ost de siste 2- 3 minuttene, så den rekker å smelte. Rist burgerbrødet i 30 sekunder til 1 minutt.

Ha sennep og eventuelt ketchup på bunnen av hamburgerbrødet. Legg på salatblad og burger. Legg på løk og tomat og resten av brødet. Spis med hendene.

Sendt inn av Lars Johnsen

Forsiden akkurat nå
450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alsace: Har pinot blanc premier-cru-potensial?
+

Alsace: Har pinot blanc premier-cru-potensial?

Mer enn en femdel av vinmarksarealet i Alsace er plantet med pinot blanc. Men i regionens hierarki, har druesorten en bunnplassering. Mesteparten av det som dyrkes inngår i den omfattende crémant-produksjonen, men det jobbes med å løfte dens status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. oktober

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner

Smak noe av det aller beste fra Toscana når Fèlsina inntar hovedstaden den 06. oktober

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grillet svinenakke smaker fantastisk godt med bacon og ananassalat
Dagens rett

Grillet svinenakke smaker fantastisk godt med bacon og ananassalat

Fyr opp grillen og lag denne saftige og smakfulle svinenakken denne helgen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her