Frokostbrød

Fremgangsmåte

(12 stk.)

Smul gjæren i bakebollen. Varm vannet til fingervarmt, og hell det over gjæren. Rør til den er oppløst. Tilsett husk, karve og salt. Rør om og la husken svelle i ca 10 minutter.

Bland i olje og mesteparten av det glutenfrie melet. Arbeid deigen riktig kraftig, helst i maskin. Deigen skal være ganske klissete og vanskelig å håndtere når den er ferdig. Da blir det ferdige brødet saftig og får god konsistens.

Flytt deigen over i en stor sprøytepose. Steng den store åpningen og trykk deigen ut i jevnstore boller på et bakepapir på en ovnsplate. Man kan også forme deigbollene ved hjelp av to spiseskjeer. Strø først 1 ss melblanding over deigen, så klisser den ikke så mye.

Strø på rikelig med sesam- eller solsikkefrø. Dekk med bakeduk og hev i ca 1 time. Stek ved 250 C i ca 12-15 minutter. La brødene avkjøles under en bakeduk. Dette brødet holder seg godt uten å smule i 1-3 dager. Kan fryses.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her