Helstekt lammefilet m /portvinsaus

Ingredienser
700 g lammefilet (ytre eller indrefilet)
smør eller olivenolje
salt
grovmalt pepper
1 kvist frisk timian

Saus til lammefilet:
2 ss brunt sukker
3 ss portvin
4 dl kraft av lam steksjy
1 dl rømme/ crème fraîche
1 dl fløte
salt og pepper
rosepepper til dryss

Fremgangsmåte

Temperer kjøttet, renskjær fileten for hinner og brun i olje/smør i en varm panne. Dryss over salt og pepper og legg over et par kvister frisk timian. Legg fileten i ildfast fat, stikk inn et steketermometer og stek i varm stekeovn 175 °C til steketermometeret viser 60 °C. For lam ytrefilet 15-20 min, for indrefilet 6-8 min. La fileten hvile 15-20 min før den skjæres opp. Da blir den saftig. Server med søtpotetmos og dampede bønner.
Saus:
Smelt brunt sukker (til karamell uten å bli brent). Tilsett portvin og kok inn til en tykk sirup. Tilsett kraft og la sausen småkoke uten lokk i ca 20 min. Tilsett rømme og fløte og la sausen koke til fyldig konsistens.
Smak til med salt og pepper. Sausen kan ev jevnes med maisenna rørt ut i litt fløte eller melk.

Sendt inn av Marit Maureid

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her