Kirsebærmuffins med kirsebærmousse

Ingredienser
KIRSEBÆRMOUSSE:
100 g kirsebær
50 g melis
2 dl kremfløte
1 dl cremefraiche 38%

MUFFINS:
100 g kirsebær
125 g mykt smør
150 g sukker
2 egg
1 1/2 dl melk
korn fra 1 vaniljestang
150 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

PYNT:
Evt friske kirsebær

Fremgangsmåte

MOUSSE:
Fjern steinene i kirsebærene og legg dem i en gryte sammen med 25 g melis.
Varm forsiktig opp, og la dem småkoke ved svak varme til de er møre.
Hell dem så over i en sil og press saften ut med en skje. Pisk fløten med 25 g melis og vend i creme fraiche og kirsebærsaften. Settes til kjøling i minst 30 min.

MUFFINS:
Fjern steinene fra kirsebærene og skjær dem i 4. Pisk smør og sukker sammen. Pisk inn eggene, 1 om gangen. Rør eller pisk forsiktig melk, vaniljekorn, mel og bakepulver i. Vend inn kirsebærene i deigen.
Sett 12 muffinsformer på et brett og fordel deigen i disse.
Stek kakene ca 20 min i ovnen på 200 grader. Avkjøles.

Ha moussen i en sprøytepose og fordel utover muffinsene.
Pynt gjerne med friske kirsebær.

Sendt inn av Anette Ingvartsen

Forsiden akkurat nå
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her