Kirsebærmuffins med kirsebærmousse

Ingredienser
KIRSEBÆRMOUSSE:
100 g kirsebær
50 g melis
2 dl kremfløte
1 dl cremefraiche 38%

MUFFINS:
100 g kirsebær
125 g mykt smør
150 g sukker
2 egg
1 1/2 dl melk
korn fra 1 vaniljestang
150 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

PYNT:
Evt friske kirsebær

Fremgangsmåte

MOUSSE:
Fjern steinene i kirsebærene og legg dem i en gryte sammen med 25 g melis.
Varm forsiktig opp, og la dem småkoke ved svak varme til de er møre.
Hell dem så over i en sil og press saften ut med en skje. Pisk fløten med 25 g melis og vend i creme fraiche og kirsebærsaften. Settes til kjøling i minst 30 min.

MUFFINS:
Fjern steinene fra kirsebærene og skjær dem i 4. Pisk smør og sukker sammen. Pisk inn eggene, 1 om gangen. Rør eller pisk forsiktig melk, vaniljekorn, mel og bakepulver i. Vend inn kirsebærene i deigen.
Sett 12 muffinsformer på et brett og fordel deigen i disse.
Stek kakene ca 20 min i ovnen på 200 grader. Avkjøles.

Ha moussen i en sprøytepose og fordel utover muffinsene.
Pynt gjerne med friske kirsebær.

Sendt inn av Anette Ingvartsen

Forsiden akkurat nå
Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag finner du ingrediensene utendørs
Dagens rett
Pai med nesler og ost

I dag finner du ingrediensene utendørs

Nesler er en dårlig utnyttet ressurs - helt gratis og perfekte akkurat nå. Ut og plukk og prøv deg på denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her