Kirsebærmuffins med kirsebærmousse

Ingredienser
KIRSEBÆRMOUSSE:
100 g kirsebær
50 g melis
2 dl kremfløte
1 dl cremefraiche 38%

MUFFINS:
100 g kirsebær
125 g mykt smør
150 g sukker
2 egg
1 1/2 dl melk
korn fra 1 vaniljestang
150 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

PYNT:
Evt friske kirsebær

Fremgangsmåte

MOUSSE:
Fjern steinene i kirsebærene og legg dem i en gryte sammen med 25 g melis.
Varm forsiktig opp, og la dem småkoke ved svak varme til de er møre.
Hell dem så over i en sil og press saften ut med en skje. Pisk fløten med 25 g melis og vend i creme fraiche og kirsebærsaften. Settes til kjøling i minst 30 min.

MUFFINS:
Fjern steinene fra kirsebærene og skjær dem i 4. Pisk smør og sukker sammen. Pisk inn eggene, 1 om gangen. Rør eller pisk forsiktig melk, vaniljekorn, mel og bakepulver i. Vend inn kirsebærene i deigen.
Sett 12 muffinsformer på et brett og fordel deigen i disse.
Stek kakene ca 20 min i ovnen på 200 grader. Avkjøles.

Ha moussen i en sprøytepose og fordel utover muffinsene.
Pynt gjerne med friske kirsebær.

Sendt inn av Anette Ingvartsen

Forsiden akkurat nå
Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli den nye favoritten når maten skal raskt i magen
Dagens rett

Dette kan bli den nye favoritten når maten skal raskt i magen

I dag frister vi med saftig og smakfull håndmat som også er enkel og rask å lage. Nytes innen- eller utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pasta med laks og reker på italiensk vis
Dagens rett

Pasta med laks og reker på italiensk vis

Denne pastaretten er mettende og smaksrik - takket være gode råvarer og en italiensk vri.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her